Educació

La UPF recupera el ‘Diari de Barcelona’, fet per estudiants

Serà un mitjà digital multicanal amb una periodicitat diària

Pretén arribar als joves i donar veu a les entitats

L’històric Diari de Barcelona, que va tancar les portes el 2009 després de 217 anys d’història, renaixerà la primavera vinent gràcies als estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ho farà com a plataforma digital multicanal. La UPF ha tancat un acord amb l’Ajuntament de Barcelona, darrer propietari de la capçalera, per reeditar l’històric Brusi,i es convertirà en una de les primeres universitats europees que té un mitjà de comunicació fet per estudiants.

Diari de Barcelona tindrà una periodicitat diària i un format que inclourà diverses modalitats de comunicació, com un diari digital, ràdio en format podcast, emissions en directe per streaming i televisió per IP. Prop d’un centenar d’estudiants participaran en l’elaboració de la plataforma. Un primer grup de 14 alumnes de quart curs de periodisme començarà a treballar el curs vinent en el disseny del diari per mitjà del treball de final de grau. Un cop el mitjà estigui en marxa els alumnes del taller integrat de periodisme proveiran majoritàriament de contingut el diari, tot i que hi haurà aportacions també dels estudiants de comunicació audiovisual, de publicitat i relacions públiques i d’humanitats, coordinats pels professors i responsables del mitjà, que es produirà a la redacció integrada de la UPF.

El rector de la UPF, Jaume Casals, va explicar ahir en la presentació del projecte que ”l’objectiu és donar veu periodística i creativa a una generació”. El diari s’adreçarà especialment a un públic d’entre 16 i 30 anys amb un contingut que inclourà informació local i general i que donarà veu “a les entitats socials que no tenen recursos per dissenyar campanyes”, segons Mònika Jiménez, responsable del grau en publicitat i relacions públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró