Societat

La jutgessa decidirà a partir de les sis de la tarda si decreta presó per als quatre detinguts per la violació a Manresa

La magistrada ha escoltat aquest dimarts les declaracions de la víctima i dels quatre detinguts

L’advocat de la menor demana respecte i subratlla que el cas “és prou important”

La jutgessa que investiga la violació en grup d’una menor a Manresa decidirà aquesta tarda si envia a presó els quatre detinguts, segons ha informat l’ACN.

La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 7 de Manresa ha escoltat aquest dimarts les declaracions de la víctima i els sospitosos i ha ordenat un recés fins a les sis de la tarda, quan anunciarà la seva decisió sobre les mesures cautelars.

Els Mossos d’Esquadra s’han endut els quatre detinguts custodiats fins a la comissaria i tenen previst tornar-los als jutjats a la tarda. A la sortida dels jutjats, els advocats dels quatre individus, tots d’ofici, s’han negat a fer declaracions. Només ha parlat l’advocat de la víctima, Toni Calvet, qui ha demanat respecte per la menor tenint en compte “que la informació és prou important per deixar-ho aquí”. No s’ha concretat si els detinguts han declarat o no davant de la jutgessa.

Els quatre detinguts han arribat a les deu del matí en dues furgonetes custodiades pels Mossos d’Esquadra. Poc abans i, en una furgoneta no logotipada, ha arribat la menor d’incògnit per tal de preservar la seva identitat. La jove, de 17 anys, ha acabat de declarar a les dues de la tarda.

Aquesta és la segona vegada que la noia explica els fets que va viure al pis del carrer Aiguader de la capital del Bages la matinada de diumenge, on quatre joves l’haurien violat en grup. La primera va ser davant els Mossos d’Esquadra el mateix diumenge per denunciar els fets.

L’Ajuntament tapiarà el pis

Una veïna del bloc on presumptament va ser violada la noia ha explicat que els quatre agressors, d’entre 18 i 25 anys, pertanyen a un grup d’unes 10 persones que van ocupar el tercer pis del número 17 del carrer Aiguader ara fa uns quatre mesos. Segons ha dit, des que van arribar al bloc, els conflictes no han cessat.

L’Ajuntament de Manresa farà tapiar el pis on presumptament es va produir la violació múltiple després d’una inspecció sanitària que s’ha dut a terme aquest dimarts. Abans, s’haurà de netejar l’habitatge degut a la brutícia que s’hi acumula, des de restes de menjar, fins a xinxes, diversos matalassos i garrafes amb orina dins, ja que l’habitatge no disposa de lavabo. El propietari del pis, un particular resident fora de Manresa, s’haurà de fer càrrec de la despesa de neteja i tapiar l’habitatge, tot i que ho farà l’Ajuntament de forma subsidiària.

Concentració de rebuig

Els col·lectius feministes de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de la Dona, han convocat una concentració per aquest dimarts a les vuit del vespre a la plaça Sant Domènec de la capital del Bages. Amb aquesta convocatòria, volen mostrar el seu rebuig a la societat i solidaritzar-se amb la víctima i la seva família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia