Societat

Presó provisional sense fiança per als quatre detinguts per la violació d’una menor a Manresa

La jutgessa veu risc de fugida, reiteració delictiva i represàlia contra la víctima després de citar-los a declarar

Centenars de persones es concentren a Manresa per rebutjar les agressions sexuals

La magistrada del jutjat d’instrucció número 7 de Manresa, en funcions de guàrdia, ha acordat aquest dimarts l’ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per als quatre detinguts per la violació en grup d’una noia de 17 anys que va tenir lloc diumenge passat a la capital del Bages, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La jutgessa ha decretat la presó provisional en considerar que existeix un alt risc de fugida, de reiteració delictiva i de represàlia contra després d’escoltar la declaració dels quatre homes, que han passat aquest matí a disposició judicial. Tres dels detinguts s’han acollit al seu dret a no declarar. El quart ha contestat les preguntes de totes les parts. Segons informa el TSJC, tots quatre han necessitat intèrpret.

La magistrada ha estimat que cap dels quatre investigats té un arrelament efectiu a l’Estat ni mitjans de vida coneguts, per la qual cosa, “escau valorar un risc alt de fuga”. També considera que poden tornar a cometre el mateix o altres fets delictius. Tenint en compte totes aquestes consideracions, la magistrada ha considerat pertinent l’ordre de presó provisional mentre es continuen investigant els fets.

En la jornada d’avui també s’ha pres declaració a la víctima, que ha estat acompanyada d’una psicòloga del Servei d’Emergències.

La menor va dir “no” les quatre vegades

A la resolució en què la jutgessa decreta la presó provisional es recull una descripció dels fets segons els quals els quatre nois, d’origen magribí, es van endur la menor a un domicili i un cop allà la van fer beure alcohol i fumar haixix.

Després, un d’ells se la va endur a una habitació i allà la va despullar, se li va posar a sobre i la va penetrar. Després va sortir i van entrar, un per un, els altres tres nois, que van abusar de la noia de formes similars. Almenys tres la van penetrar.

En totes quatre ocasions, segons recull el text, la víctima va expressar “verbalment i de forma clara” que no volia mantenir relacions sexuals amb ells “i els va dir que paressin, intentant apartar-los sense aconseguir-ho”.

La fiscalia qualifica jurídicament aquests fets com un delicte d’agressió sexual, considera que cada presumpte autor fa el delicte “directament” sobre la víctima i actua com a “cooperador necessari” amb els altres tres. A més, valora la “intimidació/violència emprada pels investigats per vèncer qualsevol resistència de la víctima” i considera que es tracta d’una “agressió sexual en grup”.

La jutgessa també argumenta la seva decisió al·legant que la jove sempre ha mantingut la mateixa versió “coherent” d’allò succeït, sent “persistent en la incriminació dels presumptes fets punibles” i era “conscient de tot el que passava”, podent “observar els trets físics de cada agressor”.

Concentració de rebuig

Centenars de persones s’han aplegat a les vuit del vespre a la plaça Sant Domènec de Manresa per mostrar el seu rebuig a les agressions sexuals i mostrar la seva solidaritzat amb la víctima i la seva família.

Els col·lectius feministes de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament i el Consell Municipal de la Dona, han fet la convocatòria.

El consistori ha anunciat un pla de xoc per eliminar la conflictivitat a la zona del carrer Aiguader, al barri de les Escodines, on es va produir la violació grupal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA