Societat

L’autor de l’incendi en uns estudis d’animació del Japó hauria actuat per rancúnia

Veïns de la zona van veure un home que podria ser el sospitós voltant a prop del lloc dels fets els dies anteriors

El detingut té antecedents per robatori i va rebre assistència per una malaltia mental

El presumpte autor de l’incendi premeditat en un estudi d’animació al Japó hauria perpetrat el seu atac motivat per la rancúnia cap a aquesta productora, per haver-li suposadament robat una idea, han explicat aquest dissabte les autoritats locals.

El sospitós d’haver provocat l’incendi és un home identificat per la policia com Shinji Aoba, de 41 anys. Aoba es troba hospitalitzat i sota custòdia policial després de patir cremades pel foc que ell mateix hauria provocat calant foc a gasolina a l’edifici.

Segons els nous detalls de la investigació publicats avui pels mitjans japonesos, un home amb aspecte similar a Aoba va ser vist als voltants de la seu de Kyoto Animation per veïns de la zona durant els dies anteriors a l’incident. És per aquest motiu que els investigadors creuen que va planejar el seu atac amb antelació.

A més, en el moment de ser arrestat per la policia, l’home va cridar que havia cremat l’edifici perquè l’estudi li havia robat o va copiat la idea d’una suposada novel·la, segons ha informat la televisió estatal NHK. Altres testimonis presencials van assenyalar que Aoba havia dit alguna cosa semblat en el moment en què va calar foc a l’edifici.

Segons la policia, l’home mai havia treballat per a aquest estudi d’animació, i de moment no s’ha pogut confirmar que el sospitós publiqués alguna vegada una novel·la.

El sospitós té antecedents penals per un robatori el 2012 que li va valer una condemna de presó. Després de complir aquesta pena va patir una malaltia mental i va rebre assistència d’un programa estatal per a antics reclusos, segons les autoritats japoneses.

El sospitós va ser inicialment hospitalitzat a Kyoto, si bé avui ha estat traslladat a un altre centre mèdic d’Osaka per rebre un tractament especial per a les cremades greus que pateix. La policia està a l’espera que es recuperi de les seves ferides per interrogar-lo.

Segons la versió de testimonis presencials, Aoba va irrompre a l’estudi dijous passat al crit de “Us mataré”, va vessar un líquid inflamable i li va calar foc. La policia creu que es va aprovisionar del combustible en una benzinera propera, on un home, la descripció del qual encaixa amb la del sospitós, va comprar 40 litres de gasolina que va col·locar en dos bidons.

L’incendi, un dels més tràgics esdevinguts a Japó en les últimes dècades, va deixar 34 morts, la majoria dels quals van quedar atrapats en una escala quan intentaven sortir al terrat. Una trentena més de persones van quedar ferides, una desena dels quals de gravetat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia