Societat

Torra garanteix inversions per al cos de Bombers

El president es compromet a aplicar les millores suggerides per la comissió que va investigar el foc d’Horta

El president, Quim Torra, es va comprometre “fermament”, en nom del govern, a invertir en el cos de Bombers i a aplicar les millores suggerides per la comissió parlamentària que va investigar l’incendi d’Horta de Sant Joan, del qual ara es compleixen deu anys. Aquesta va ser la resposta que va donar Torra a la reclamació feta per l’únic bomber dels GRAF de Lleida supervivent del foc d’Horta, Josep Pallàs, durant la seva intervenció en l’homenatge que es va fer ahir, al Mirador dels Ports, als cinc bombers morts en el foc d’Horta.

Pallàs va expressar que una dècada després “s’han aixecat d’una situació que va ser molt dura”. Va instar el cos a mirar endavant i va reclamar, adreçant-se a les autoritats, accions que vagin més enllà dels quatre anys de legislatura. La resposta de Torra va ser clara: “Ara tenim capacitat per invertir i desenvolupar les conclusions sorgides de la comissió parlamentària.” Va assegurar que les millores “legítimes” reivindicades des de fa temps pel cos de Bombers es poden començar a “palesar” amb les inversions que s’han previst. “La situació no havia permès d’avançar en el sentit que assenyalaven les conclusions de la investigació”, va puntualitzar Torra.

La lliçó del foc

Els organitzadors de l’homenatge, que va incloure actuacions musicals en directe i el recital d’un poema de 2009 revisat del poeta Àngel Querol, van insistir que s’ha de mantenir viu el record d’en Jordi, en David, en Jaume, en Ramon i en Pau, els cinc bombers morts, i aprendre la lliçó del foc d’Horta.

Un dels moments més emotius va ser l’ofrena floral al monòlit en memòria dels bombers morts. Els primers que van fer l’ofrena van ser els fills i els familiars de les víctimes, seguits per la comitiva d’autoritats, presidida pel president Torra i el conseller de l’Interior, Miquel Buch.

LA FRASE

Ara tenim capacitat per invertir i desenvolupar les conclusions sorgides de la investigació
Quim Torra
President de la Generalitat

Marxa i cursa per la zona zero

Més de 200 persones van participar ahir al matí en la marxa i la cursa en record dels cinc bombers dels GRAF de Lleida que van morir en l’incendi d’Horta. Una setantena de participants van recórrer 14 quilòmetres corrent i una norantena ho van fer caminant. Tots ells van sortir de la zona de la Farinera, on fa deu anys es va establir el centre operatiu de l’incendi, i van fer un recorregut per l’àrea que es va cremar fa deu anys. També per la zona d’atrapament. Jordi Vendrell, membre de la Fundació Pau Costa i organitzador de l’homenatge, va explicar que allò que feia “especial” la marxa d’ahir, que passava pels racons claus d’aquell incendi, la zona zero del foc d’Horta, era “recordar els companys que van morir en la tragèdia”. Un veí d’Horata, Jaume Chertó, va explicar que cada vegada que caça per la zona continua sentint “la impotència d’aquell moment”, que va ser “molt dur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona