Societat

Trailwalker: el valor de l’esforç en equip per a un fi solidari

Banc Sabadell ha estat premiat pel fet de ser l’empresa amb més equips de la Trailwalker Girona 2019

L’aventura comença mesos abans, quan els participants impliquen familiars i amics per recaptar el màxim de donatius possible

L’Oxfam Intermon Trailwalker és una marxa solidaria per portar aigua i sanejaments a zones necessitades

El passat mes d’abril Banc Sabadell va tornar a ser l’empresa amb més participació a l’Oxfam Intermon Trailwalker, la marxa solidària per equips que se celebra des del 2011 a Girona, i que ha celebrat una altra edició a Madrid. En total hi va aportar 28 equips i més de 45.000 euros recaptats, que serviran per portar aigua i sanejament a les zones més necessitades, en països com el Txad o Burkina Faso.

Amb nou equips en la modalitat de 100 km i onze equips en la de 50 km, una de les novetats d’aquesta edició, Banc Sabadell va reunir 80 walkers, 40 suports i 30.000 euros de recaptació. Xifres que els van fer mereixedors d’un esment especial per l’organització i que van servir per lluitar per un futur sense pobresa i fam.

En total, a la marxa hi van participar més de 1.800 persones, 309 equips formats per sis persones, quatre de les quals recorren la distància a peu i les altres dues ho fan com a equip de suport. Els participants de la marxa de 100 km van tenir 32 hores per completar tot el recorregut, mentre que els de 50 ho van fer en menys de 16 hores, realitzant part del recorregut per muntanya.  Tots els equips de Banc Sabadell van aconseguir completar el recorregut en el temps estipulat per l’organització. Els més de 200 walkers, suports, voluntaris i familiars van poder gaudir d’un cap de setmana en els paratges de la Via Verda de Girona, que transcorre entre les poblacions d’Olot i Sant Feliu de Guíxols.

Per altra banda, en l’edició de 100 km d’aquest any hi han participat equips amb persones amb mobilitat reduïda, ja que el recorregut de la Via Verda és completament adaptat, fet que ho converteix en una prova in clusiva .

Un repte esportiu i solidari i una eina per construir equip i consolidar lideratge

La disciplina del Trailwalker té els seus orígens en un entrenament militar del destacament de l’exèrcit britànic a Hong Kong: completar un recorregut de 100 quilòmetres en un temps limitat, en equip i en un terreny irregular. L’esperit de Trailwalker no és, doncs, arribar el primer, sinó superar els reptes del grup i arribar a la meta per una causa solidària.

Des que Oxfam Worldwide va començar el Trailwalker el 1981, milers de trailwalkers de tot el món han caminat més de 3 milions de quilòmetres i han recaptat més de 20 milions de dòlars recorrent un total d’onze països: Austràlia, Hong Kong, Regne Unit, Nova Zelanda, Bèlgica, Japó, França, Irlanda, Índia i Espanya.

Amb la de 2019, són sis les edicions en les quals Banc Sabadell ha participat de manera corporativa. Sis edicions que han congregat gairebé 300 equips de Banc Sabadell, i que han aconseguit reunir 1.200 walkers, 600 suports, d’altres voluntaris, milers de quilòmetres recorreguts i més de 450.000 euros recaptats.

El 2020, Trailwalker compleix deu anys a l’Estat espanyol i Banc Sabadell ja ha convocat de nou els seus equips per preparar-se per a la nova edició de la cursa de Girona, per ser, de nou, una de les empreses que més equips aporti a la prova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES