Societat

Pressió ciutadana per tancar Hinojosa de forma cautelar

Més de 300 veïns es manifesten a Sarrià per reclamar una solució

L’Ajuntament impulsarà més accions de control

Més pressió ciutadana a la paperera Hinojosa i a les administracions públiques per resoldre la problemàtica de pudors i sorolls a Sarrià de Ter. Des de la plataforma veïnal Prou es volen emprendre, a partir d’ara, “totes les vies legals possibles per tancar cautelarment la fàbrica fins que l’empresa hagi resolt les seves problemàtiques internes de mal funcionament”. Així ho va assenyalar el portaveu de la plataforma Prou, Xevi Giménez, en el transcurs de la manifestació que ahir al vespre va reunir més de 300 veïns per una situació que consideren “insostenible”. Giménez va explicar que han decidit “pressionar a través de canals paral·lels” després que tant l’Ajuntament com la Generalitat hagin actuat de “forma passiva” en aquesta problemàtica que s’allarga ja tres anys. Així es recull en el manifest que es va llegir ahir, en què se subratlla que les dues administracions no són “gens contundents” tot esperant que amb el temps “s’accepti aquesta situació de normalitat”. Amb l’arribada de la calor, la pudor és més intensa, expliquen.

La manifestació d’ahir era unitària amb l’Ajuntament. En aquest sentit, l’alcalde, Narcís Fajula, va denunciar les afectacions que pateixen els veïns de Sarrià de Ter, però també els dels municipis pròxims. Va recordar que les mesures correctores per part de l’empresa encara no són suficients i va exigir que es posi fi “d’una vegada” a l’excés de soroll i les pudors. També va reclamar més implicació de la Generalitat en aquest afer, que requereix “una resposta contundent”.

El consistori avui portarà al ple municipal un seguit d’accions per implementar el control mediambiental “que ja s’està portant a terme”. Es tracta d’una moció que porta al ple el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia