Societat

El consum d’alcohol i drogues augmenta durant els mesos d’estiu

Les vacances, un bon moment per començar el tractament d’addiccions

El bon clima, l’absència de rutines, socialitzar més, els festivals de música… són alguns dels factors i situacions que fan de l’estiu una època de l’any on el consum de substàncies addictives és major.

Els joves espanyols són els quarts que més cànnabis (17,1 per cent) han consumit en l’últim any a Europa, segons un informe de l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies, i més d’un milió i mig de persones a Espanya presenta problemes alcohòlics i altres 120.000 problemes d’addicció a la cocaïna.

Segons Joaquín Descals, psiquiatre i director mèdic de Triora Barcelona i de la Clínica Triora Alacant “l’estacionalitat és un factor que pot influir en les addiccions i en el repunt de les recaigudes, especialment en el que als addictes a l’alcohol i a la cocaïna es refereix”.

Com identificar els símptomes d’addicció a l’alcohol i la cocaïna

L’addicció és una malaltia que modifica la conducta i altera l’estructura i funcionament del cervell. Els experts parlen d’addicció quan la substància passa a prendre massa protagonisme en la vida de la persona.

En el cas de l’alcohol, els símptomes típics de l’alcoholisme, segons els especialistes de Triora són:

- No poder deixar de beure quan s’intenta. L’addicte a l’alcohol mostra símptomes d’abstinència en intentar deixar de beure. Necessita consumir begudes alcohòliques i perd el control quan beu alcohol. Si el consum es manté en el temps, s’ha d’augmentar la dosi cada vegada més per a aconseguir l’estat d’embriaguesa desitjat; a aquesta situació se’l denomina fenomen de tolerància.

- La vida gira entorn de la beguda. L’addicte passa gran part del seu temps bevent i pràcticament la resta del dia recuperant-se dels efectes que la beguda causa en el seu organisme. No aconsegueix fer les seves tasques en el treball, a casa, o en els seus estudis a causa de l’alcohol i les seves relacions personals empitjoren notablement. Malgrat això, continua bevent, fins i tot encara sabent que està posant la seva salut en risc, i a vegades també la seguretat d’uns altres.

Quant a la cocaïna, la persona consumidora tindrà grans antulls de tornar a consumir després de la ’baixada’ que segueix a ’l’embalada’ inicial, per a poder tornar a experimentar aquest mateix estat d’eufòria una altra vegada. Segons l’especialista de Triora Barcelona, “quan algú deixa de consumir la cocaïna, és molt probable que senti un buit, se senti abatut, o esgotat i fins i tot amb grans canvis d’humor. Els consumidors de cocaïna també poden tenir problemes per a concentrar-se o recordar coses”.

Un estiu net

L’estiu és una època on el consum de substàncies és major així com ho és el risc de recaigudes, també és un bon moment per a posar fi a l’addicció i fer una visita a un centre de tractament. “A l’estiu moltes persones aprofiten el període de vacances per a posar-se en mans de professionals i superar la seva addicció, ja que es pot fer una aturada sense que els compromisos i responsabilitats diàries es vegin alterats”, remarca el Dr. Descals. “Una de les opcions de tractament que oferim en Triora és una estada d’ingrés en clínica durant unes setmanes, per a després continuar amb la recuperació de forma ambulatòria, bé en les clíniques (Alacant i Màlaga), en els centres ambulatoris de Madrid o Barcelona o des de la ciutat de residència del pacient per videoconferència segura”.

Grup Triora

El Grup Triora compta amb clíniques a Alacant i a Màlaga i centres ambulatoris a Madrid i a Barcelona. Està especialitzat en el tractament i rehabilitació de persones amb trastorns relacionats amb el consum de substàncies, com a cocaïna, cànnabis, heroïna, pastilles o alcohol, i amb conductes patològiques com són les addiccions a les noves tecnologies -mòbils, Internet i videojocs- i al joc -ludopatia.

Compta amb un equip multidisciplinari de professionals altament especialitzat compost per metges, psiquiatres, psicòlegs, terapeutes, educadors i assistents sanitaris d’una dilatada trajectòria i experiència en totes les fases de desintoxicació, deshabituació i rehabilitació de pacients.

Triora Addiccions aplica un innovador model de tractament integral que atén els pilars fonamentals del benestar de la persona: cos, ment i valors. El tractament, de forma ambulatòria o amb ingrés en clínica, persegueix la rehabilitació de l’addicció trobant, alhora, el sentit a la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona