Societat

Els vigilants de seguretat de l’aeroport veuen els serveis mínims “abusius”

El govern espanyol fixa en el 90% els serveis mínims per la vaga de vigilants de seguretat a l’aeroport del Prat i i els vaguistes diuen que són impossibles de complir perquè caldria activar els treballadors que estan de vacances o de baixa

Els treballadors de terra d’Iberia continuen les negociacions amb la direcció per desbloquejar el seu conflicte

El govern espanyol ha fixat en un 90% els serveis mínims de la vaga indefinida i de 24 hores de treballadors de seguretat i vigilància a l’aeroport d’El Prat, convocada a partir d’aquest divendres. Així ho ha establert una resolució de la delegació del govern espanyol a Barcelona amb l’objectiu de garantir el funcionament dels serveis “essencials” de vigilància.

Un cop s’ha conegut la resolució del govern espanyol, l’assessor del Comitè de Vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha criticat aquest dimarts els serveis mínims del 90% dictats per la delegació del govern espanyol per a la vaga indefinida que han de començar divendres que ve els vigilants de seguretat de l’Aeroport del Prat i els ha qualificat d’“abusius”. “Els treballadors no tenen el mínim dret de vaga tal com marca la Constitució”, s’ha queixat.

En declaracions a l’ACN, Giménez ja ha avisat que són impossibles de complir ja que caldria trucar treballadors que actualment estan de baixa o de vacances. L’assessor del Comitè de Vaga de Trablisa ha comentat que ja s’esperava que els serveis mínims podien ser molt elevats després de la convocatòria del febrer passat, coincidint amb el Mobile World Congress, i que al final no es va acabar produint en signar uns acords “que no s’han complert mai”, ha denunciat.

Per a aquest dimecres, hi ha prevista una reunió de mediació entre les parts en què està previst que la direcció de Trablisa traslladi una nova proposta i el dijous la celebració d’una assemblea, en què previsiblement els treballadors ratificaran la convocatòria de vaga indefinida.

La setmana passada, Trablisa, l’empresa adjudicatària dels serveis de seguretat de l’aeroport del Prat, es va comprometre a fer una nova proposta als treballadors per mirar d’aturar la vaga indefinida dels vigilants de seguretat prevista per al 9 d’agost i que els representants laborals es mostren disposats a tirar endavant, tot i les denúncies de l’empresa, que la qualifica d’il·legal. Hi ha prevista una nova reunió de mediació per a demà 7 d’agost on l’empresa assegura que portarà una nova oferta per als treballadors.

D’altra banda, els treballadors de terra d’Iberia van continuar ahir dilluns les negociacions amb la direcció de la companyia per desbloquejar el conflicte en el qual, entre altres demandes, els empleats reivindiquen més estabilitat laboral i increment de personal per pal·liar l’excés de càrrega de treball, amb “hores extraordinàries obligatòries i abusives”.

La resistència d’Iberia a millorar aquests punts va fer que la plantilla dugués a terme una vaga els dies 27 i 28 de juliol a l’aeroport del Prat. Fonts de la negociació van comentar a aquest diari que els treballadors han fet una proposta “raonable i realista” a l’empresa per evitar més aturades a l’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia