Societat

La Justicia italiana dóna la raó a l’Open Arms per la prohibició de Salvini

La resolució d’un tribunal regional del Lazi té a veure amb la situació “la situació de gravetat i urgència excepcionals” en què es troba el vaixell humanitari

El fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha confirmat aquest dimecres que la Justícia italiana ha cancel·lat la prohibició decretada pel ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, que impedia al vaixell de l’ONG espanyola Proactiva Open Arms a entrar en aigües territorials del país perquè considera que el vaixell “es troba en una situació d’evident dificultat” i les persones a bord necessiten rebre assistència urgent.

El Tribunal Administratiu Regional (TAR) del Laci, en una resolució al qual ha tingut accés EFE, explica que “la situació de gravetat i urgència excepcionals” justifica que es permeti des d’aquest moment al vaixell humanitari la seva entrada en aigües territorials italianes “perquè les persones rescatades que ho necessitin rebin assistència mèdica”.

Un cop s’ha conegut la resolució del tribunal, Salvini ha anunciat que tornarà a firmar de manera immediata una nova prohibició contra l’ONG catalana.

El vaixell de l’ONG catalana porta des del passat 1 d’agost en aigües internacionals esperant l’autorització per a atracar en algun port segur d’Europa i actualment té a 147 migrants a bord.

Els últims dies la situació al vaixell s’havia anat deteriorant fins al punt que ahir dimarts es van traslladar a terra ferma alguns menors –acompanyats pels seus familiars– per motius de salut.

Coincidint amb aquesta situació d’emergència, els actors Richard Gere i Javier Bardem o el cantant Jorge Drexter van fer crides per aconseguir permís perquè lOpen Arms pogués atracar a un port segur. També l’ACNUR –l’agència de les Nacions Unides per als refugiats– va reclamar una solució a la crisi migratòria al Mediterrani, on a més de l’Open Arms es troba l’Ocean Viking amb més de 250 migrants a bord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia