Societat

Normalitat a l’aeroport malgrat la vaga del personal de seguretat en un dia de gran afluència de passatgers

El comitè de vaga de Trablisa denuncia que els càrrecs intermedis de l’empresa assumeixen les tasques dels treballadors

Els passatges que aquest diumenge han de passar els controls de seguretat de l’Aeroport del Prat fan de mitjana entre deu i quinze minuts de cua. En moments puntuals, aquesta es pot allargar fins als vint minuts però els responsables de l’aeroport destaquen que malgrat la vaga de treballadors del personal de seguretat, el segon dia d’aquest pont d’agost amb més afluència de passatgers, la normalitat és la tònica general de la jornada.

El comitè de vaga de Trablisa, l’empresa concessionària d’aquest servei, insisteix que els serveis mínims del 90% fan imperceptible l’aturada i denuncien que diversos càrrecs intermedis han assumit els llocs de feina dels treballadors que si que secundaven l’aturada.

La presidenta del comitè d’empresa de Trablisa i membre del comitè de vaga, Genoveva Sierra, ha denunciat que els comandaments intermedis estan assumint tasques dels treballadors que poden estar fent vaga. “Això és esquirolatge, no?”, s’ha demanat Sierra, que reconeix que les cues que es fan aquest diumenge al matí són les habituals en un pont d’agost.

Per Sierra, amb el 90% de serveis mínims i les pressions que estan rebent alguns dels treballadors per fins i tot, fer hores extres, és lògic que els passatgers no notin la vaga. Per això, i davant d’aquesta situació és contundent: ’’no tenim dret a vaga’’.

En jornades com la d’avui, segons Sierra, hi ha treballadors que no surten del filtre ni per anar al lavabo ni esmorzar, suportant grans càrregues de treball.

Sierra també denuncia que l’empresa no els informa dels serveis mínims establerts ni del control que se’n fa i assegura que no tenen manera de comprovar qui està fent vaga i qui no. El comitè d’empresa de Trablisa ja ha portat aquesta situació a Inspecció de Treball però lamenta que el procediment ha de seguir el curs habitual i el seu pronunciament podria demorar-se entre vuit i deu mesos.

Des del comitè de vaga però, no es plantegen desconvocar l’aturada, de moment indefinida, fins que els mateixos treballadors no s’hi oposin, ja que tenen l’objectiu recuperar algunes condicions de treball que fins i tot estan acordades amb la direcció.

Entre els passatgers que aquest diumenge han de fer la cua del control de seguretat hi ha qui ve previngut i amb temps i d’altres que desconeixen la convocatòria de vaga.

En Luis és dels primers. Se’n va a Copenhaguen per feina i ha rebut un missatge de la companyia informant-lo que les demores es podien allargar més de l’habitual. Tot i això, com que ha vist pels mitjans que les incidències són mínimes ha vingut amb “temps normal” i confia en passar el control sense problemes.

En Jordi també coneixia el conflicte i ha vingut amb antelació ja que s’esperava més cues. La Marie, que viatja amb les amigues, sabia la vaga però no els motius. Han vingut abans de temps i troben que és “pitjor” del què pensaven. En canvi, la Jenny, que viatja a França, no sabia que hi havia vaga, però veu que la cua avança amb celeritat.

Segons ha informat l’Aeroport del Prat, aquest diumenge és el segon dia de més afluència de viatges del pont del mes d’agost, que es calcula que hi ha programats més de 1,3 milions de seients en 7.294 vols.

Per aquest diumenge es preveuen 203.111 places ofertes en 1.071 vols, mentre que divendres, hi havia programats 204. 341 seients en 1.096 vols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA