Societat

L’Open Arms envia una sol·licitud urgent a Lampedusa per desembarcar els migrants: “La seva seguretat està en risc”

L’ONG alerta que la situació és crítica i avisa que Europa i Salvini serien responsables “si passés el pitjor”

El vaixell de rescat Open Arms ha enviat aquest diumenge a la tarda una sol·licitud urgent al port de Lampedusa (Itàlia) per poder desembarcar-hi les 107 persones que porten 17 dies a bord.

L’ONG propietària de l’embarcació ha denunciat que les condicions físiques i psicològiques dels migrants són “crítiques” i ha alertat que la seva seguretat al vaixell està en risc.

A més, ha carregat contra la Unió Europea i el ministre de l’Interior italià: “Si passés el pitjor, Europa i Salvini serien responsables”.

La nova sol·licitud de desembarcament a Lampedusa arriba després que el capità de l’Open Arms hagi considerat “inviable” navegar cinc dies per atracar al port d’Algesires , tal com havia ofert el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Aquest diumenge quatre migrants s’han llançat a l’aigua per intentar arribar a la costa de Lampedusa. “Portem dies avisant. Baralles, pànic, atacs d’ansietat. Què més necessitem? Morts? Els que no han mort al mar han de morir aquí a bord de l’Open Arms? Espero que la Fiscalia actuï ja. Això és insostenible”, ha dit el fundador de l’ONG, Òscar Camps , a través d’un vídeo en què mostra l’ambient tens a la coberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia