Societat

societat

Els trasplantaments creixen del 17% enguany a Catalunya

Els hospitals catalans han fet 770 trasplantaments entre el gener i el juliol d’aquest any. Aquesta xifra representa un increment del 17% respecte al mateix període de l’any passat. Són dades de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) que el departament de Salut va publicar ahir dijous. Però el fet que hi hagi aquest increment de trasplantaments no vol dir que es redueixi la llista d’espera, que encara es manté en 1.180, pràcticament igual que fa tres anys.

Les persones que van ser donants després de morir, un tema encara pendent a Catalunya, van ser 244, el que també representa un increment, en aquest cas del 25% respecte als primers set mesos de l’any passat. L’OCATT fa anys que fa campanya per ampliar el nombre de donants cadàvers (donants per mort encefàlica i per asistòlia, és a dir, per aturada cardíaca) a Catalunya.

En aquests set primers mesos, hi ha hagut 67 donants vius, persones que han donat un ronyó o part del fetge a una altra persona. Dels trasplantaments que s’han realitzat en els set primers mesos de l’any, 520 han estat de ronyó; 134 de fetge; 38 de cor, 66 de pulmó i 12 de pàncrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia