Educació

L’Ajuntament de Camós busca usos alternatius per a la llar d’infants

La proposta inicial és un espai d’acollida a la tarda i vespre per als escolars de primària i ESO

Les Baldufes ha tancat perquè el poble no té prou mainada

La llar d’infants municipal de Camós, Les Baldufes, que ha tancat, es convertirà possiblement en un espai d’acollida de mainada al final de l’horari lectiu i en seu de tallers i altres activitats obertes al públic en general que caldria concretar. Aquesta és la proposta inicial de l’Ajuntament, que els pròxims mesos vol consultar els veïns.

Pel que fa al servei d’acollida, estaria destinada a nens i nenes de Camós que cursin infantil, primària i ESO. Ara mateix són uns 85, que majoritàriament estudien a l’escola Pla de l’Ametller i a l’institut del Pla de l’Estany de Banyoles (els centres d’ensenyament públics de referència de Camós).

Els vincles amb el poble

El nou servei cobriria la franja horària de les cinc de la tarda a les set o a les vuit del vespre. “Es tracta de donar utilitat a l’antiga llar d’infants, oferir un servei a les famílies i, sobretot, mirar de mantenir el lligam dels joves amb el poble, ja que la tendència és desplaçar-se a Banyoles”, manifesta l’alcalde, Josep Jordi (ERC).

El futur servei, que no es començaria a oferir fins al curs 2020/2021, molt probablement s’encarregaria a una empresa especialitzada. El cost es pagaria entre les famílies usuàries i l’Ajuntament.

Sense naixements

L’Ajuntament va decidir tancar Les Baldufes perquè el cost que li suposava superava la seva capacitat econòmica i, a més, la majoria dels matriculats no eren de Camós.

La davallada de la natalitat al poble (el darrer naixement va ser el setembre de l’any passat, segons les dades de l’Ajuntament) feia preveure que la situació no canviaria a curt i mitjà termini.

Per donar cobertura als afectats pel tancament, l’Ajuntament va establir un conveni amb Porqueres perquè els que volguessin s’integressin a la llar d’infants d’aquest municipi veí, Els Trapelles. Una quinzena de nens i nenes –dels quals només cinc són de Camós– s’han vist afectats pel tancament.

LA XIFRA

15
nens i nenes
que haurien anat a Les Baldufes podran inscriure’s a la llar d’infants de Porqueres.

LA FRASE

Es tracta, sobretot, de mantenir el lligam dels joves amb el poble
Josep Jordi
ALCALDE DE CAMÓS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia