Societat

Fúria rosada al Catllar

La Colla Vella dels Xiquets de Valls descarrega el primer 2 de 8 net de l’any en una actuació magistral

La Colla Jove es queda a mitges amb el 5 de 9 i la de Vilafranca aixeca castells de 9

Les tres colles es tornaran a trobar avui a l’Arboç

Fúria rosada. Al Catllar, en la primera gran diada del cap de setmana previ a Sant Fèlix, la Colla Vella va segellar ahir una altra aparició majestuosa culminada amb un 2 de 8 net d’antologia, el primer de l’any. Abans, els rosats havien optat per una sortida molt potent, amb el 4 de 9 amb el pilar, el segon que es veia enguany. El folre va suportar molt bé la pressió i el tronc del quatre va resoldre totes les batusses perquè el pilar rubriqués una descarregada exemplar.

Obertura imperial per encarar el gran objectiu de la diada en forma de 2 de 8 net, un rei de la gamma que la colla ja havia fet fins a quatre vegades amb la xarxa a l’assaig, que és com domar la fera amb morrió. Ahir era el dia. A pit descobert.

L’escamot d’elit rosat va guanyar el combat com el Muhammad Ali de les millors èpoques. És a dir, i encara que soni fort, un punt sobrat. Per Sant Fèlix dalt d’un folre? És el gran dia. Tot seguit, la Vella va agafar aire amb el 3 de 9 i va rematar la sèrie amb la segona estrena de la vetllada, un espectacular pilar de 8 emmanillat. Imparable!

La Colla Jove arribava al Catllar amb la moral pels núvols després del gran Sant Magí de dilluns i amb moltes camises per anar a totes. Però la gamma extra no perdona i el 5 de 9 amb què va arrencar la colla, sortida de casta, va clavar una punyalada de mal pronòstic i amb tot el pes dalt. La supercatedral va caure després que l’enxaneta (molt ràpida) fes la segona aleta avançant-se a l’aixecadora del dos, que encara no havia posat cap peu. La caiguda va condicionar el programa de la colla, que va acabar amb un 3 de 9 controlat, un 4 de 9 molt exigit i un pilar de 7 impecable.

Els Castellers de Vilafranca, al seu torn, van plantejar una diada tàctica i amb els efectius disponibles per completar, sense problemes, un 3 de 9 amb el tronc del “tres amb l’agulla” i continuar amb un 4 de 9 molt millorat respecte del que els va caure (carregat) a Gràcia.

Desenllaç insòlit

En la tercera ronda i amb l’actuació de baixada però, els verds van patir un desenllaç insòlit amb el 3 de 8 amb l’agulla carregat per l’infortuni que a l’enxaneta se li enganxés un botó de la camisa a la trena de l’aixecadora. Va quedar travada fins a vèncer la resistència del pilar. La colla va acabar amb el pilar de 6.

Aquest migdia, les tres formacions tornen a tenir una cita a l’Arboç, amb més intents de gamma extra, entre els quals un possible 3 de 10 per part de Vilafranca.

DIADA DE FESTA MAJOR. EL CATLLAR, PLAÇA DE LA VILA

Vella dels Xiquets de Valls: 4/9a, 2/8net, 3/9f, P/8fm Jove Xiquets de Tarragona: 5/9f(c), 3/9f, 4/9f, P/7f Vilafranca: 3/9f, 4/9f, 3/8a(c), P/6


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia