Societat

El Vendrell celebra la tornada dels gegants

Els veïns donen la benvinguda al Salvador i la Teresa amb una festa popular a la plaça Vella

L’Ajuntament estudiarà si reforça les mesures de seguretat a la nau on es guarden les figures

Els veïns del Vendrell han celebrat aquest diumenge amb una gran festa de benvinguda a la plaça Vella el retorn dels dos gegants, el Salvador i Teresa, que van ser robats fa una setmana i recuperats posteriorment en bon estat en un descampat a Castelló.

Els dos gegants han protagonitzat una ballada d’honor i han estat acompanyats de gegants d’altres localitats i de les entitats de cultura popular de la ciutat.

Els gegants nous, gegantons i nans, acompanyats per la música de l’Agrupació Musical Santa Anna i dels veïns del Vendrell, han format un passadís per rebre en Salvador i la Teresa. La plaça Vella, plena de gom a gom, ha rebut amb aplaudiments i amb coets les figures robades la setmana passada. Un cop a plaça, l’agrupació de l’Àliga del Vendrell ha atorgat un ram natural als gegants, els quals a continuació han ballat en solitari. Tot seguit, els diables han encès una carretilla xiuladora i la festa ha seguit a ritme dels tambors de les batucades dels grups de foc Finalment, tots els elements del seguici popular que han participat de la festa han protagonitzat una ballada conjunta.

L’acte ha finalitzat amb una tamborinada i amb l’ovació dels veïns.

Dissabte passat, 17 d’agost, uns desconeguts van robar a la nit el remolc en el que estaven guardats Salvador i Teresa, en una nau del polígon industrial de La Cometa.

L’Ajuntament i la policia local van fer una crida a través de les xarxes socials a la col·laboració ciutadana per aconseguir identificar als autors del furt i localitzar als gegants.

Finalment, fa dos dies, els dos gegants van ser trobats en bon estat en un descampat de Castelló.

El president de l’Associació gegantera, Joan Ferré, ha explicat que els gegants es troben en molt bon estat i que només el Salvador ha patit un incident, atès que es va despenjar un dels seus braços. “Simplement hem estret els cargols del braç del gegant, la geganta no tenia res en absolut, estan súper bé”, ha assegurat Ferré. Així mateix, ha agraït el suport rebut en aquest tràngol per part dels col·lectius i entitats de la ciutat, de la ciutadania, dels cossos policials i del consistori. “Hem rebut una estima molt gran del poble i creiem que els hi hem de retornar fent un acte com aquest on puguin gaudir de la ballada dels gegants i celebrar que han tornat a casa, després de 89 anys en actiu”, ha dit en declaracions recollides per l’ACN.

Reforçar la seguretat

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha expressat la seva satisfacció pel retorn de les emblemàtiques figures i ha avançat que l’Ajuntament estudiarà si busca un altre espai per guardar els gegants durant l’estiu.

Les figures es guarden en una nau de titularitat municipal al polígon durant el període estival per simplificar el seu transport entre una festa major i una altra. L’alcalde del Vendrell ha explicat que “implica moure molta infraestructura” i que per “comoditat” els gegants es guardaven en la nau. Ara bé, ha apuntat que s’hauran de “replantejar on els deixem en aquest impàs entre festes”.

En aquest sentit, ha afegit que una possible solució seria facilitar l’accés a la nau perquè en el seu interior hi ha alarma i més mesures de seguretat. “Hem de buscar una fórmula fàcil i aprendre de la mala experiència, hem de ser més previnguts”, ha argumentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró