Societat

Tallen la C-12 per reclamar ajudes als afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre

Els manifestants irrompen a la calçada amb cartells amb el lema : ‘Perdonin les molèsties. Primer cremats, després oblidats’

Alerten que el pla de xoc anunciat pel govern no es suficient i que els pagesos necessiten ajudes directes

Unes 300 persones i 25 tractors han tallat aquest diumenge a la tarda la carretera C-12 –que uneix Maials i Flix– per reclamar ajudes directes per als pagesos i ramaders damnificats per l’incendi que el passat mes de juny va afectar la Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià.

Els manifestants han interromput la circulació poc després de les sis i tenen previst quedar-se dues hores a la calçada, entre els punts quilomètrics 86 i 87.

Molts dels participants han irromput a la carretera amb grans creus i cartells amb lemes com Perdonin les molèsties. Primers cremats, després oblidats.

El president del sindicat agrari Asaja de Lleida, Pere Roqué, ha explicat a Efe que, malgrat que quan va succeir l’incendi se’ls va prometre ajuda per tornar a reflotar les explotacions danyades, des d’aleshores el “diàleg” amb la Generalitat “no ha estat tot el fluid que hauria de ser”.

I és que, per als afectats, no n’hi ha prou amb el pla de xoc que va anunciar la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que preveia ajudes directes per netejar els boscos cremats i crèdits tous per als propietaris de finques afectades pel foc, que va arrasar més de 5.000 hectàrees.

Roqué ha reivindicat que els pagesos i ramaders també necessiten ajudes directes, i ha criticat que els partits polítics facin discursos sobre “la Catalunya buida” durant les campanyes electorals però a l’hora de la veritat “descurin” el territori.

“De la setmana vinent no pot passar, necessitem ajuda contundent”, ha advertit. Roqué ha afegit que, si no se’ls dona una resposta, diumenge que ve tornaran a tallar la carretera.

El sindicalista ha indicat que els pròxims dies intentaran contactar amb la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i que també es plantegen acudir al ministeri d’Agricultura per explicar la seva situació i reclamar ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia