Societat

Mifas insereix 89 persones al mercat laboral

Durant un any del programa d’inserció de persones discapacitades

La Fundació Mifas ha inserit al mercat laboral un total de 89 persones amb discapacitat del total de 139 persones ateses durant un any en el marc del programa Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport, per a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (Sioas). És a dir, amb el 64% d’insercions al mercat laboral. Segons explica la fundació en un comunicat, el projecte, que té com a objectiu la inserció a l’empresa ordinària de les persones amb discapacitat física, ha tingut molts bons resultats.

Entre els requisits del programa hi ha que almenys el 20% de les persones ateses s’insereixin a l’empresa ordinària per un període mínim de tres mesos. Per tant, a Mifas el resultat ha estat molt optimista perquè ha estat superat i ha arribat al 35,25%. Per millorar les oportunitats laborals, també s’han ofert formació i pràctiques laborals. Així, en aquesta edició, que ha anat de l’1 de juliol del 2018 al 30 de juny del 2019, 18 persones han fet pràctiques laborals i 62 persones han participat en diverses accions formatives.

El programa Sioas s’ha dut a terme en tres punts d’actuació de les comarques gironines, concretament als municipis de Girona, Vilafant i Blanes, i al punt d’actuació de la comarca del Mares, a Tordera, amb un total d’un equip tècnic de deu professionals a jornada complerta.

Nou programa en marxa

A més, segons explica Mifas, des d’aquest juliol es treballa amb un nou programa Sioas en el qual s’atenen almenys 140 persones i es continua la mateixa metodologia per oferir orientació, identificar competències, definir un objectiu laboral, donar les eines necessàries per a la recerca de feina i aconseguir la inserció laboral de les persones usuàries del programa.

Així mateix, com a novetat d’enguany, s’ha fet un trasllat del punt d’actuació de Tordera a Pineda de Mar, perquè es considera que aquest municipi és en un lloc millor per poder atendre les persones de l’Alt Maresme i facilitar la seva inserció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia