Societat

El conflicte de l’oci nocturn a Blanes, en punt mort

L’advocat de les discoteques Arena i Sala Vega reclama que s’activi el conveni tal com es va pactar el juny passat

L’estira-i-arronsa entre les discoteques de Blanes –Arena i Sala Vega, principalment– i l’Ajuntament i els veïns continua. Tal com desgrana l’alcalde, Àngel Canosa, la voluntat és mantenir un diàleg per arribar a un acord entre les parts i establir un conveni per millorar la convivència i el civisme a l’entorn dels locals d’oci. Per part de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), l’advocat Joaquim Boadas remarca que aquest conveni ja existeix: “Totes les parts estàvem d’acord a aplicar-lo a finals de juny.”

Boadas lamenta que se n’hagi demorat l’aplicació i en fa responsable els serveis jurídics de l’Ajuntament. També remarca que no poden acceptar les noves condicions que ara han inclòs en la negociació. “Es va acordar que l’Ajuntament aixecaria la restricció horària del tancament i que com a contrapartida les discoteques aplicàvem un seguit de mesures per millorar el civisme a l’entorn dels locals, com ara posar autocars cap a l’estació de trens, col·locar vuit vigilants al carrer per evitar danys a l’entorn i augmentar el preu de l’entrada. Ho han incomplert, no ho han signat i no s’ha aplicat, i ara ens trobem que volen reprendre les negociacions però amb noves clàusules.” La que més polseguera aixeca és la que demana a les discoteques del grup BMSL –Arena i Sala Vega– que desisteixin dels dos contenciosos administratius presentats al jutjat número 1 de Girona per reclamar les pèrdues que la reducció horària els ha provocat entre l’octubre del 2018 i el juny de 2019. “Com a mostra de bona fe vam anunciar que no presentaríem un nou contenciós administratiu per les pèrdues que la restricció ens ha provocat durant l’estiu, però no ens poden demanar que per aplicar un conveni desistim d’una reclamació legal que ens pertoca fer i que ja està engegada, són figues d’un altre paner”, diu Boadas, que lamenta que s’acusi sense proves de l’incivisme a Blanes les discoteques. Per Boadas, el punt de partida és clar: “Aplicar immediatament les mesures que vam acordar el juny passat. No critico l’acció de l’alcalde, sinó la dels serveis jurídics, que han demorat l’aplicació d’un conveni acceptat per tots. La restricció horària a les discoteques només es pot aplicar com a mesura excepcional i ja en fa un any. S’està transformant una llicència de discoteca en una de bar musical, i, d’això, els serveis jurídics de l’Ajuntament n’han de ser conscients”.

LA FRASE

Per signar l’acord, no podem renunciar a unes reclamacions que legalment ens pertoca fer
Joaquim Boadas
advocat i secretari general de la FECASARM


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia