Societat

L’Espai Cràter d’Olot ja té definida la personalitat

El ple n’aprovarà avui el projecte bàsic

Una setantena de persones han participat en un procés per ajudar a concretar el futur espai sobre vulcanisme, destinat sobretot al públic familiar i escolar

L’ambiciós projecte de l’Espai Cràter d’Olot ja està plasmat en un projecte bàsic que avui passarà pel ple municipal. Com que l’equip de govern (JxCat) disposa de majoria absoluta, l’aprovació està assegurada. Si es compleix el calendari previst, a l’octubre ja estarà fet el projecte definitiu, la seva construcció estarà enllestida el 2020 (la subvenció de la UE obliga a tenir l’obra acabada en un 70% l’any vinent) i a mitjans del 2021 es podrà inaugurar.

El futur museu i espai de divulgació sobre el vulcanisme de la Garrotxa, que es construirà al solar situat entre la plaça de braus i el cementiri, tindrà una superfície de prop de 1.400 metres quadrats, repartits en un vestíbul, un espai expositiu, una aula taller, un auditori amb un centenar de places, un entresolat, una botiga i uns lavabos. Serà subterrani –això facilitarà que l’energia que es faci servir sigui majoritàriament la geotèrmica– i a la superfície s’hi condicionarà un parc d’uns 4.000 metres quadrats amb elements relacionats amb el vulcanisme i un petit amfiteatre.

El públic al qual va dirigit –va reiterar ahir l’alcalde, Pep Berga, quan va presentar-ho als mitjans de comunicació– és essencialment el familiar i l’escolar. Un procés participatiu en què han pres part una setantena de professionals i tècnics vinculats al medi ambient ha ajudat a definir l’equipament, ideat per l’estudi d’arquitectes Baena Casamor. Els valors que es pretenen defensar a l’Espai Cràter –van explicar l’alcalde i el coordinador del projecte, Xevi Collell– són la pedagogia, la creativitat, la sostenibilitat i la innovació, entre altres. A banda de la funció estrictament museogràfica i didàctica, com que el futur equipament inclourà un auditori, estarà obert a altres activitats culturals i divulgatives.

El regidor de Promoció, Estanis Vayreda, va posar l’accent en el paper de dinamitzador econòmic que es vol que tingui l’Espai Cràter, ja que, en ser únic en el seu gènere, es compta que atraurà molts de visitants.

El finançament

L’Espai Cràter costarà al voltant de 4,4 milions d’euros. La UE en pagarà la meitat. De la resta, l’Ajuntament ja té assegurats 920.000 euros de la Diputació i 200.000 euros d’un pla Feder, i s’està negociant amb la Generalitat una ajuda de 350.000 euros. A hores d’ara, l’Ajuntament hi hauria de posar uns 800.000 euros, però l’equip de govern està buscant més col·laboració econòmica.

LA XIFRA

4,4
milions d’euros
té de pressupost el futur equipament, finançat parcialment per la UE.

LA DATA

07-2021
és la data
aproximada de l’estrena de l’Espai Cràter, segons les previsions de l’Ajuntament.

LA FRASE

Treballarem perquè tingui el màxim suport [polític], ens agradaria sumar-hi tothom
Pep Berga
ALCALDE D’OLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ