Societat

Trenta formatgers artesans a la Fira de Lladó

També hi haurà 15 parades d’altres productes alimentaris

Més enllà de l’alimentació i el tradicional concurs de formatges, hi haurà maridatge, jocs tradicionals, espectacles i concerts

La Fira del Formatge de Lladó arribarà diumenge a la 24a edició consolidada com una fira de referència d’aquest producte al territori. Aquest any, fins a 45 artesans alimentaris ompliran la Placeta del municipi. D’aquests, 30 són formatgers d’arreu de Catalunya, inclosa la Catalunya del Nord. Els altres 15 són artesans d’altres productes alimentaris, com ara mel, galetes o embotits.

A part de la fira, se celebrarà, com és tradició, el concurs de formatgers artesans, amb premis per als millors formatges de cada tipus. Els amants d’aquest aliment també tindran l’oportunitat, a partir de les 12:30 h, de maridar vins i cerveses artesanals amb formatges. Aquesta activitat es farà a la sala de Sant Joan i tindrà un preu de 4 euros.

Una altra manera de provar el producte serà a través del tiquet degustació de la fira que, per un cost de 8 euros, permetrà provar quatre formatges i un vi o una cervesa. El tiquet també inclou un plat de ceràmica de record de la fira per als comensals.

Més enllà de l’alimentació, però, la Fira del Formatge de Lladó oferirà altres activitats. Durant el matí, al carrer del darrere de l’Església de Santa Maria es podrà jugar a jocs tradicionals de fusta com ara bitlles, la xarranca o laberints. A les 11.00 h hi haurà una visita teatralitzada per 6 euros.

A la tarda, el clown arribarà a Lladó amb un espectacle a partir de les 17:30 h a la Placeta. Una hora més tard i allà mateix els Könupar posaran la música amb un concert de versions de tots els gèneres. Durant tot el dia també hi haurà una mostra de creadors residents al poble fora de l’àmbit alimentari a la plaça Priorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia