Salut

Blanes aprova l’ampliació de l’espai quirúrgic de l’hospital comarcal

Permetrà de crear una planta de 1.300 metres quadrats on hi haurà noves sales d’operacions

El ple fa un pas més cap a l’aprovació definitiva del POUM

El consistori de Blanes va acceptar per unanimitat donar llum verd al pla especial urbanístic que ha de permetre al Servei Català de la Salut de crear un nou bloc quirúrgic. Aquest pas culmina un procés que va començar el gener passat, quan l’ens sanitari català va demanar a l’Ajuntament la tramitació de la llicència per poder executar aquesta ampliació. A l’abril, l’antic equip de govern, format pel PSC, va aprovar de manera inicial el projecte, que ahir es va referendar per majoria en el ple del mes d’agost.

Ara tot queda en mans del Servei Català de la Salut, que haurà de buscar el finançament per poder dur a terme l’ampliació al més aviat possible. El nou espai de l’Hospital Comarcal de la Selva ocuparà vorà 1.300 metres quadrats, que s’afegiran en una nova planta. En aquesta àrea hi haurà sales d’operacions, amb l’objectiu que la renovació dels equipaments i l’augment de la capacitat de poder fer intervencions aconsegueixi reduir les llistes d’espera dels pacients. El punt va rebre l’aprovació de tots els grups i, en el cas del PSC, van incidir en el fet que s’aprofitin aquestes obres per demanar al Servei Català de la Salut que també faci millores en l’entorn de l’hospital i en especial a l’aparcament: “És indecent”, va sentenciar la regidora socialista Pepa Celaya. L’equip de govern, en mans d’Esquerra, va recollir la petició i va assegurar que s’està en constant comunicació amb els responsables sanitaris per assolir aquestes millores.

El POUM, en l’horitzó

El llarg i dens procés d’aprovació del POUM, que ha tingut capítols polèmics com la seva suspensió el 2015 o l’ampliació en fals de determinats càmpings, sembla que arriba a la fi. Ahir es va fer un pas més amb l’aprovació del text refós, on s’inclouen les correccions tècniques que van demanar institucions com l’ACA, la subdirecció general de planificació ferroviària, el Ministeri de Foment i la Direcció General de la Costa i la Mar. El text arribarà ara a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona i si no hi ha cap imprevist es podria aprovar definitivament d’aquí a alguns mesos i així es podrien aplicar polítiques urbanístiques actualitzades.

LA FRASE

L’ampliació de l’espai quirúrgic ha de permetre de reduir les llistes d’espera i això és molt important
Àngel Canosa
alcalde de blanes

No participaran a la manifestació

L’Ajuntament de Blanes no prendrà part com a institució a la manifestació que hi ha convocada aquesta tarda (19 h) per mostrar el rebuig als actes d’incivisme que des de fa temps es produeixen a la zona d’oci nocturn dels barris dels Pins i la Plantera. Tot i que la junta de govern que es va fer ahir abans del ple va descartar assistir-hi com a institució, el consistori sí que estudia la manera de deixar clar la seva posició en aquesta situació. Al llarg de la jornada d’avui, els representants municipals de Blanes s’expressaran pel que fa a aquesta polèmica. La manifestació començarà a les set de la tarda davant de l’edifici de l’ajuntament i farà un recorregut pels carrers de la ciutat fins a acabar a la rotonda dels focs. Organitzada per la plataforma Per uns Barris més Segurs, vol fer visible el descontentament dels veïns amb la situació d’incivisme i inseguretat que viuen als seus carrers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona