Societat

Arriben a Cadis amb el vaixell ‘Audaz’ els 15 migrants de l’‘Open Arms’

Els catorze homes i una dona de set nacionalitats diferents tramitaran la sol·licitud d’asil abans de ser traslladats al Centre d’Estada Temporal a Chiclana de la Frontera

El vaixell Audaz de l’Armada ha atracat a les 08.45 hores d’aquest divendres al moll de San Roque (Cadis), amb quinze migrants rescatats pel vaixell Open Arms i que va recollir a Itàlia.

Un cop han desembarcat, han estat rebuts per un dispositiu de la Creu Roja per fer-los una revisió sanitària abans de ser posats a disposició de la Policia Nacional al Centre d’Atenció Temporal d’Estrangers (CATE) de Crinavis per ser identificats, com passa habitualment amb qualsevol rescat, i se’ls informarà de com demanar asil. Després seran traslladats al Centre d’Estada Temporal de Campano, a Chiclana de la Frontera (Cadis).

En aquest primer procés poden ser assistit, si ho desitgen, per personal de l’ACNUR i intèrprets.

Se’ls donarà una autorització excepcional d’entrada per raons humanitàries, de set dies, perquè formalitzin la sol·licitud d’asil i podran estar a l’Estat mentre es resolgui aquesta demanda.

Un cop acabat aquest tràmit, els migrants passaran al Centre d’Estada Temporal El Campano, a Chiclana de la Frontera, depenent del Ministeri de Treball, fins que siguin derivats al sistema d’acollida de protecció internacional en funció de la situació i perfil de cadascun d’ells.

Les quinze persones acollides per Espanya i provinents de l’Open Arms, són catorze homes i una dona, majors d’edat i de set nacionalitats: Eritrea, Sudan, Gàmbia, Ghana, Nigèria, Libèria i Etiòpia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia