Societat

Clam a Blanes per resoldre l’incivisme en l’oci nocturn

Una manifestació per denunciar els problemes que pateixen els veïns de la Plantera i els Pins va recórrer ahir el municipi

Tots els grups del consistori s’uneixen en una declaració institucional

L’ambient de protesta en contra de l’incivisme que pateixen els veïns i veïnes dels barris de la Plantera i els Pins, on hi ha diversos locals d’oci nocturn que atrauen molta gent nit rere nit, va viure ahir al vespre un dels principals capítols amb una manifestació que va recórrer el centre de la població.

A les set de la tarda, centenars de persones convocades per la plataforma Per uns Barris Més Segurs es van congregar a davant de l’ajuntament, on abans de començar la marxa es va llegir un comunicat en què s’explicava la problemàtica que fa temps que han de suportar i en què demanaven una solució, remarcant que el diàleg i el respecte han de ser clau en aquest procés. Tot seguit, els manifestants van pujar el carrer Ample, van seguir pel carrer Anselm Clavé i van finalitzar la protesta a la rotonda dels Focs.

Proclama oficial

Tot i que en la manifestació no hi va haver representació política, el consistori blanenc va deixar clara la seva posició amb una declaració institucional consensuada pels cinc partits amb representació al municipi (Esquerra, el PSC, Blanes En Comú-Podem, Junts per Blanes i Ciutadans) i també acceptada per les associacions de veïns dels Pins i la Plantera i la plataforma Per uns Barris Més Segurs. En la declaració es remarca la voluntat i prioritat per solucionar el conflicte, “i per aquest motiu, no deixarem de buscar mesures i fer corresponsables de la solució tots els actors que hi participen, aplicant mesures individuals a aquells negocis implicats en la problemàtica”, explica el text.

En l’escrit publicat ahir al vespre també es demana a l’organisme competent de la Generalitat de Catalunya una major implicació en aquest conflicte, i que això es tradueixi en més presència de Mossos d’Esquadra a la zona per tal de posar ordre en tot el que passa a la via pública. El comunicat destaca i agraeix la tasca que fa la policia local.

LA FRASE

No deixarem de buscar mesures i fer corresponsables de la solució tots els actors implicats
Fragment de la declaració institucional


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El govern espanyol aprova un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona