Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Precipitacions arreu del país

Els ruixats seran més intensos al matí a la meitat est

El vent bufarà amb força a l’extrem sud del país i al llarg del dia s’esperen cops forts a l’Empordà, litoral central i a zones elevades

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

Aquest dimarts a la matinada arriba un front que deixarà precipitacions generalitzades arreu del país, sobretot al matí i a la meitat est, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

El cel estarà molt ennuvolat o cobert en general amb creixement de nuvolades, que poden deixar ruixats a qualsevol punt durant la primera meitat de la jornada, si bé seran menys probables a Ponent i a les Terres de l’Ebre.

Les precipitacions seran d’intensitat entre feble i moderada, si bé podran ser localment fortes al litoral i prelitoral i, de matinada, a la meitat est. Localment aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra, sobretot de matinada.

S’acumularan quantitats de precipitació entre poc abundants i abundants (fins a 50 litres per metre quadrat en 24 hores) en general, si bé poden ser molt abundants i localment extremadament abundants (més de 100 l/m2 en 24 hores) a la meitat est i a la resta del litoral.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta. Se situarà entre 6 i 11 ºC al Pirineu, entre 10 i 15 ºC a la resta de l’interior i entre 14 i 19 ºC al litoral. La màxima baixarà moderadament arreu, si bé el descens podrà ser localment acusat al vessant nord del Pirineu. Oscil·larà entre 10 i 15 ºC a la Val d’Aran, entre 14 i 19 ºC a la resta del Pirineu, entre 16 i 21 ºC al Prepirineu i a l’Altiplà Central i entre 19 i 24 ºC a la resta del país.

Fins a mig matí bufarà mestral moderat amb cops forts i algun de molt fort a l’extrem sud del país. A partir del matí bufarà tramuntana moderada amb cops forts a l’Empordà. A la resta s’imposarà el component nord i est, entre fluix i moderat amb cops forts, i algun de molt fort a partir de la tarda al sector central del litoral i a zones elevades.

Hi haurà visibilitat regular en general, localment dolenta als vessants de muntanyes i en moments de xàfec.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia