Societat

Alerta per fortes ventades fins dimecres al migdia

Protecció civil activa el pla Ventcat per la previsió de cops de vent que poden superar els 90 km/h a gairebé tot el país, sobretot al litoral

L’agència d’emergències demana prudència en els desplaçaments a la carretera

Protecció Civil ha activat aquest dimarts al migdia l’alerta del pla Ventcat per les previsions de ventades en les properes hores.

D’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) des de la matinada de dimecres i fins al migdia s’esperen vents forts de component nord i est que poden deixar cops superiors al 90 km/h a gairebé tot el territori a cotes altes i a la façana litoral. Les ventades poden afectar sobretot les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, Tarragona i sud de Girona, amb més probabilitat al front marítim.

L’episodi de fort vent anirà acompanyat de fort onatge de component nord-est (gregal). Protecció Civil fa una crida a evitar els accessos al front marítim i respectar el tancament d’accessos mentre durin les condicions adverses.

L’agències d’emergències també demana prudència a la carretera en els desplaçaments que es preveuen al matí amb motiu de la Diada i així com per vies urbanes, pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals.

Protecció Civil recorda que cal retirar de façanes i balcons aquells elements que puguin caure pel vent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia