Societat

L’OCH reclama sancions pels atacs homòfobs

L’entitat compta ja 117 incidències i ho trasllada al conseller d’Interior

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) alerta des de fa mesos de les múltiples agressions a què es veu sotmès el col·lectiu i demanen que s’aprovi d’una vegada el règim sancionador de la llei contra l’homofòbia. El president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, li ho va expressar al conseller d’Interior, Miquel Buch, en una reunió, on li van traslladar les darreres dades recollides per l’entitat en què ja se superen, abans d’acabar l’any, el nombre d’agressions del 2018. Segons les incidències registrades per l’OCH, hi ha hagut 117 casos d’agressions, dels quals 53 s’han produït a la ciutat de Barcelona. “L’increment d’incidències ha d’interpel·lar les administracions i que es doni suport amb polítiques públiques per erradicar les agressions”, indicava ahir Rodríguez.

Des de l’Observatori es va reclamar aquest reglament, cinc anys després de l’aprovació de la llei, que hauria de permetre als Mossos recollir totes les denúncies fetes per persones del col·lectiu LGTBI i que en cas de no tenir una càrrega penal es derivessin a un organisme encarregat de les denúncies de tipus administratiu. Rodríguez va explicar que des de l’Observatori la voluntat és reunir-se amb la Guàrdia Urbana de Barcelona sobretot als districtes de l’Eixample, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella, on s’han registrat més denúncies.

L’entitat alerta que moltes de les agressions que reben es produeixen les nits dels caps de setmana a l’entorn de les zones d’oci nocturn i també als accessos del transport públic. Per les festes de la Mercè es tornarà a activar el canal de denúncia a través de Whatsapp (699901651).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia