Ciència

El ‘Science Needs You!’, dedicat a la segona revolució quàntica

La quarta edició de la jornada de divulgació científica se celebrarà a Figueres i Empúries el 28 de setembre

Les jornades de divulgació científica Science Needs You! d’aquest any es dedicaran a la segona revolució quàntica, i el personatge històric escollit és la premi Nobel Marie Sklodowska Curie, tria feta per donar relleu al paper de les dones en la ciència.

El president de l’Associació Catalana de Divulgació Científica (ACDIC), que organitza el Science Needs You!, Carlos Sopuerta va explicar que l’objectiu de l’associació és que la ciència arribi al públic general “com una part íntegra de la cultura i l’activitat humana”. “Volem explicar quin és el mecanisme de la ciència i com els seus productes acaben arribant a la societat. La nostra activitat principal és l’organització del Science Needs You!”, va exposar en la presentació.

El tema escollit per a la quarta edició és la revolució quàntica. “Ara podem controlar sistemes molt petits a nivell atòmic i obrir noves portes que poden abocar-se en revolucions a nivell social”, afirmava. “Un exemple de la importància d’això –deia– és que la Comunitat Europea ha considerat les tecnologies quàntiques com un dels temes principals i hi dedicarà 1.000 milions en els pròxims anys.”

La secretària de l’ACDIC, Àngels Yécora, recorda que volen divulgar ciència “entre el públic adult i fent molta incidència entre l’estudiantat de secundària”. Deia que hi ha desconeixement de què es fa en ciència. “Es preveu que al voltant d’un 30% dels treballs l’àmbit tecnològic cap l’any 2040 tinguin a veure amb l’àmbit de les tecnologies quàntiques”, justificava.

LA XIFRA

4
edicions.
Aquesta serà la quarta edició de les jornades de divulgació científica.

Aquest any, entre Figueres i l’Escala

Aquest any els organitzadors disposen de tres escenaris: dos a Figuers (el Museu Dalí i l’auditori dels Caputxins) i un a l’Escala, concretament al conjunt arqueològic d’Empúries. Al matí del dia 28, la jornada principal del Science Needs You!, es desenvoluparà entre les 9 i les 13.40 h la jornada al convent dels Caputxins, mentre que les activitat de la tarda-vespre (20.15 h a 24 h) es faran al Museu d’Arqueologia d’Empúries. Avui, dia 19, sota la cúpula del Teatre Museu Dalí es farà la conferència Ciència, Renaixement i Dalí, un estremiment sísmic, a càrrec de Carme Ruiz, coordinadora del Centre d’Estudis Dalinians, a propòsit de l’exposició Dalí atòmic.

Dilluns, dia 23, allà mateix, es farà la taula rodona La bomba atòmica: la fi de la 1a revolució quàntica i el Dalí atòmic. Es presentarà també el llibre El meu primer llibre de física quàntica, de Sheddad Kaid-Salah Ferron al Museu de la Tècnica de Figueres (dia 25) i a la llibreria Vitel·la de l’Escala (27).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia