Societat

El Tercer Sector reconeix cinc iniciatives socials

La confederació que aplega entitats no lucratives premia la tasca d’Ilersis , Eduvic, ECOM i la Federació de Voluntariat Social

La menció especial del 2019, per a la Fundació Espigoladors

La patronal La Confederació del Tercer Sector ha reconegut els projectes d’Ilersis, Eduvic , ECOM i la Federació de Voluntariat Social i, en una menció especial, la iniciativa de la fundació Espigoladors.

Els premis es van lliurar ahir en un acte al CCCB amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, que va lamentar la situació que pateix el sector per l’infrafinançament dels serveis i es va mostrar confiat que amb “els pressupostos de l’any vinent ho resoldran”. Segons va dir el president Torra, “cap acció de govern té sentit si no és per estar al costat dels que presten serveis a les persones”.

Per la seva part, el president de la confederació, Joan Segarra, va destacar que “en un context polític d’altíssima complexitat, amb pèrdua de qualitat democràtica i increment de la repressió i la vulneració de drets, el Tercer Sector ha sabut estar a l’altura acompanyant les institucions del país en la defensa dels drets individuals i col·lectius”.

Entre les 41 iniciatives que es van presentar als premis, es van guardonar per la seva gestió innovadora d’un equipament municipal des d’un centre especial de treball a la fundació Ilersis. La cooperativa social Eduvic també va rebre un premi per la seva tasca en l’acompanyament laboral d’adolescents i joves migrants sols.

En la categoria de bona governança es va guardonar la Federació Catalana del Voluntariat Social pel seu canvi de model de govern i el moviment associatiu ECOM pel projecte de cogestió del servei d’assistència personal que facilita la participació, autonomia i capacitat de decisió de les persones amb discapacitat.

La menció especial se la va endur en aquesta edició la iniciativa de la Fundació Espigoladors que treballa la inserció social i laboral allunyant-se d’un model assistencial en la distribució dels aliments i contribuint al no malbaratament dels productes que s’aprofiten del camp.

L’acte de lliurament de premis es va fer en un context marcat per les expectatives del sector social en relació amb els pressupostos per a l’any 2020 que el govern s’ha compromès a presentar aviat i que, segons fonts del Tercer Sector, haurien d’acabar amb la “dècada perduda” de tarifes congelades dels serveis socials i d’atenció a les persones.

A l’acte, hi van assistir també la coordinadora de l’àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens, i la comissionada d’Acció social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes.

LA XIFRA

41
candidatures als premis en les categories de transformació social i governança democràtica.

LA FRASE

En un context polític d’altíssima complexitat el Tercer Sector sabrà estar a l’altura
Joan Segarra
president de la confederació del tercer sector


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia