Societat

Banc de proves al carrer Ample de Blanes, sense cotxes

L’Ajuntament restringeix el trànsit al centre durant tres tardes

El pla de mobilitat inclourà l’anàlisi de l’assaig

L’Ajuntament de Blanes restringeix el trànsit en una de les vies més cèntriques del poble, el carrer Ample, com a banc de proves per al futur pla de mobilitat, pendent des de fa anys. El nou equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, aprofita la Setmana Europea de la Mobilitat per fer un experiment: no hi haurà cotxes de les quatre de la tarda a les nou del vespre durant tres dies (divendres, ahir i avui).

L’experiment podria ser transcendent en el futur. L’equip de govern ha informat l’associació de comerciants del centre de Blanes de la prova, que l’alcalde, Àngel Canosa, no considera que sigui “una prova pilot”. “És només un intent per tenir apunts i conclusions i els incorporarem al futur pla de mobilitat”, indica el batlle.

Canosa destaca que la mesura permetrà veure l’efecte sobre la mobilitat dels veïns i les botigues del centre. Avui de les quatre de la tarda a les nou del vespre només podran circular pel carrer Ample vehicles autoritzats, d’emergències, l’autobús i els veïns que hagin d’accedir a casa seva i no tinguin cap altra manera de fer-ho.

“De manera immediata”

En la presentació del pacte de govern entre ERC i els comuns, el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Jordi Urgell (Blanes En Comú), ja va explicar que treballarien perquè el carrer Ample sigui de vianants.

De fet en l’acord previ al pacte de govern entre les dues formacions, i que va ser ratificat posteriorment, un dels punts és “l’adjudicació de manera immediata la contractació del pla de mobilitat, buscant el màxim de zones per als vianants, amb especial atenció al carrer Ample”.

LA FRASE

La prova ens donarà dades i les tindrem en compte. Són tres dies, incloent-hi el cap de setmana
Àngel Canosa
ALCALDE DE blanes (erc)

Pedalada i caminada de marxa nòrdica

La restricció del trànsit rodat al carrer Ample durant quinze hores –cinc hores divendres, cinc dissabte i cinc avui– és el més significatiu dels actes a Blanes en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Diumenge passat hi va haver la pedalada popular en un recorregut iniciat en el Banc dels Músics del passeig de Mar. Avui hi ha prevista una caminada popular amb bastons de marxa nòrdica que també sortirà de l’esmentat banc, segons informa l’Ajuntament. El recorregut serà d’entre 6 i 8 quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia