Societat

Sant Jaume crida “Llibertat dels presos polítics” abans de la Diada castellera a Barcelona

Castellers de Barcelona, de Vilafranca i Minyons fan vibrar en la Diada Històrica de la Mercè

La plaça Sant Jaume ha cridat per la llibertat dels presos polítics abans de l’inici de la Diada Història de la Mercè quan la JNC ha desplegat una pancarta des d’un dels edificis que dóna a la plaça amb el lema “Llibertat Presos Polítics Catalans i exiliats” i en el moment que les autoritats ja estaven al balcó de l’ajuntament. Un acció que ja van fer divendres durant el pregó de la festa major de Barcelona.

Els Castellers de Barcelona, els de Vilafranca i els Minyons de Terrassa han fet vibrar aquest diumenge la plaça Sant Jaume en la Diada Històrica de la Mercè. Els amfitrions han celebrat el seu 50è aniversari i ho han fet recuperant el 7 de 8 per primer cop aquest any. Els de la camisa verda han ofert un 4 de 9 amb folre, una torre de 9 amb folre, un 3 de 9 amb folre i un pilar de 8 amb folre i manilles. De la seva banda, els de la camisa malva han aixecat un 2 de 9 amb folre i manilles, un 3 de 9 amb folre, un 5 de 8, i un pilar de set amb folre. Els amfitrions, a banda del 7 de 8, han completat un 3 de 8 i un 4 de 8, en una jornada que s’ha allargat quatre hores.

Els de Vilafranca han completat un 4 de 9 amb folre en la primera ronda i una torre de 9 amb folre i manilles en la segona ronda, convertint-se en la setena vegada de la temporada que porten aquest castell a plaça. En la tercera ronda, els de la camisa verda han apostat pel 3 de 9 amb folre que han aconseguit, després d’un primer intent de peu muntat. Amb aquest, els de Vilafranca han assolit els 900 castells de nou i superiors. Els de la camisa verda s’han acomiadat amb un pilar de 8 amb folre i manilles, que ha fet esclatar la plaça.

Els Minyons han aixecat un 2 de 9 amb folre i manilles en la primera ronda i han intentat el 3 de 9 amb folre i manilles en la segona, que no han pogut completar en caure un cop el peu ja estava muntat i pujava. En la tercera ronda, han aconseguit un 3 de 9 amb folre i s’han Pel que fa als pilars, han fet un de 7 amb folre.

Pel que fa als amfitrions, els Castellers de Barcelona, han aconseguit el primer 7 de 8 de la temporada en primera ronda i han intentat el 4 de 9 amb folre en segona, que han desmuntat. En la tercera ronda, han aconseguit el 3 de 8, el novè que descarreguen aquesta temporada. S’han acomiadat amb un 4 de 8.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha seguit la diada des del balcó de l’ajuntament, acompanyada del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni; la consellera de Justícia, Ester Capella; la regidora d’ERC Elisenda Alamany i la portaveu de JxCAT al consistori, Elsa Artadi, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia