Societat

Grans concentracions de suport als detinguts a tot el país

Dos dels detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs de terrorisme i rebel·lió i cinc més han estat traslladats a Madrid

Els CDR han organitzat per aquest dilluns a la tarda diverses concentracions per mostrar el rebuig a la detenció aquest matí de 9 persones acusades d’un presumpte delicte de terrorisme i rebel·lió.

Una de les primeres concentracions ha estat la de Sabadell, lloc on s’han produït algunes de les detencions després de l’operació policial organitzada per la Guàrdia Civil aquest dilluns al matí. Segons la Policia Local de Sabadell, es manifesten des de les set de la tarda a la plaça Robert de Sabadell en contra de les nou detencions de membres dels CDR que la Guàrdia Civil ha practicat aquest dilluns. Durant la concentració, on s’espera que hi puguin assistir els dos detinguts que han estat deixats en llibertat aquesta tarda, s’han sentit càntics com ara ‘Vosaltres feixistes sou els terroristes’, ‘1 d’octubre ni oblit ni perdó’ o ‘Fora les forces d’ocupació’. Durant la concentració s’ha llegit un manifest condemnant les actuacions policials i judicials. Diversos líders polítics com ara la diputada al Congrés i exconsellera de cultura, Laura Borràs, o el portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, han estat presents en aquesta concentració. Diversos CDR de Barcelona han fet piulades demanant que la gent es concentrés a protesta de Sabadell.

Un altre lloc on hi havia convocada una concentració era Vic. A la capital de la comarca d’Osona la gent concentrada ha omplert la plaça Major en suport del noi de Sant Vicenç de Torelló de tingut. Durant el matí, els alcaldes de les poblacions de Sant Vicenç de Torelló i de Sant Pere de Torelló han denunciat haver rebut amenaces per part de la Guàrdia Civil quan s’han acostat a la masia situada al límit dels dos termes municipals on s’estava efectuant un dels escorcolls. Els dos ajuntaments han fet públics uns comunicats denunciant els fets.

Les primeres concentracions estaven convocades per a les 19 hores en una llarga llista de poblacions catalanes.

La plaça del Vi de Girona estava plena de gent concentrada. També hi ha hagut gent concentrada davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

A Manresa, prop de 2.000 persones han mostrat la seva repulsa per les detencions. La Caserna de la Guàrdia Civil de la capital del Bages ha estat rodejada per un cordó dels Mossos d’Esquadra. La manifestació ha acabat amb la gent cridant ‘fora les forces d’ocupació’.

Badalona, Cerdanyola, Mollet, Berga o Lleida també han tingut concentracions de suport als detinguts. En el cas de Lleida, la concentració estava convocada a la subdelegació del govern espanyol i ha congregat unes 700 persones.

A Barcelona, els Mossos d’Esquadra han desplegat un ampli dispositiu per protegir la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia en previsió d’aldarulls. Més d’un miler de persones s’ha concentrat a les proximitats d’aquesta instal·lació policial, on els concentrats han cridat ‘tots som CDR’ o ‘a por ellos’ i ‘la policia tortura i assassina’ en referència a la Guàrdia Civil. En aquesta concentració estava present la regidora de JxCat, Elsa Artadi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla