Societat

Tamara Carrasco: “He reviscut la meva detenció”

L’activista dels CDR confinada a Viladecans durant 13 mesos dona suport a les preses i exiliades i als detinguts

Ahir va ser, sens dubte, un dia difícil per a Tamara Carrasco, l’activista dels CDR que va ser detinguda el 2018 acusada de terrorisme i confinada a Viladecans –només podia sortir per anar a treballar– durant 13 mesos per l’Audiencia Nacional. Carrasco va explicar ahir a Cornellà: “He reviscut la meva detenció, el calabós... em fa por el que estaran passant els detinguts i els tres dies que encara els queden”, en referència a les 72 hores de detenció incomunicada que permet la llei antiterrorista. Ho va fer després de la concentració de suport a les preses, polítiques i encausades que va organitzar l’ANC, amb suport de Dones per la República i altres entitats, com cada dilluns dia 23 des de fa 18 mesos –el dia que Dolors Bassa i Carme Forcadell van entrar a la presó–. Va llegir el manifest que denunciava entre altres coses que “l’aparell repressiu de l’Estat espanyol no s’atura”.

L’Audiencia Nacional va emetre una ordre de detenció l’abril del 2018 contra Tamara Carrasco i Adrià Carrasco. Aquest segon, veí d’Esplugues, va fugir a Bèlgica, on continua, mentre que la Guàrdia Civil va traslladar la Tamara a Madrid acusada de terrorisme. Posteriorment es va saber que les proves contra ella eren un xiulet groc i una careta amb la cara de Jordi Cuixart que guardava a casa, i un àudio que va córrer per les xarxes socials on la membre dels CDR proposava tallar carreteres. Amb aquestes proves tan febles el jutge de l’Audiència no va aprovar l’empresonament que volia el fiscal, però va imposar una dura mesura cautelar, la de no poder sortir de Viladecans excepte per anar a treballar. El gener del 2019 el cas es va traslladar als deganats catalans i fins al maig no va recaure al jutjat 24 de Barcelona. El jutjat va resoldre a finals de maig que la mesura cautelar era desproporcionada i va ordenar aixecar-la.

Carrasco no té encara data de judici ni sap quins càrrecs proposarà la fiscalia. Un cop aixecada l’ordre de confinament ja pot fer vida normal, però reconeix que al principi li va costar sortir sola de Viladecans. La viladecanenca, que ha pogut mantenir la feina que tenia en l’àmbit social, agraeix el suport que ha rebut aquests mesos.

LA FRASE

He reviscut la meva detenció, el calabós... em fa por el que estaran passant els detinguts
Tamara Carrasco
Activista dels CDR detinguda el 2018


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona