Societat

Impuls civil a una Barcelona capdavantera i integradora

El projecte Barcelona Futur vol ser ‘think tank’ i treballar de manera transversal per fer de la capital catalana una urbs de referència

Hi ha des d’empresaris fins a gent de la cultura, l’esport i la ciència

Barcelona Futur, un projecte que neix de la societat civil i que vol ser un think tank per reflexionar, debatre, dissenyar i buscar solucions per a Barcelona, es va presentar ahir en societat. La idea d’aquest projecte –darrere del qual hi ha des d’empresaris fins a sindicats, passant per representants d’entitats cíviques, culturals, comercials, sanitàries, esportives, col·legis oficials i universitats– és treballar de manera transversal per Barcelona i que la iniciativa privada, com ha fet sempre a Catalunya, impulsi millores a la ciutat i, si cal, col·labori amb l’administració. Sempre, però, al marge dels partits i des d’una posició “apolítica”, va deixar molt clar el president de Barcelona Futur, Gerard Esteva.

En la presentació del projecte, que es va fer ahir al CaixaForum, els impulsors van admetre que no hi ha futur per a la ciutat des de cap punt de vista si els seus habitants no tenen futur, i van apostar per una ciutat que torni a ser avantguarda en la recerca científica, cultural, empresarial, universitària però, primer de tot, integradora i que posi fi a l’exclusió de tanta gent.

L’empresari Josep Sánchez Llibre, ara president de Foment del Treball, sorprenia l’auditori proposant un nou pacte social. “La gent s’ha de guanyar més bé la vida”, va dir, i va apostar per apujar els sous. “Cal evitar que segueixin creixent les desigualtats”, va dir. Sánchez Llibre és un dels directius del nou think tank Barcelona Futur, com també ho són Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social; Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres; el doctor Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida, i Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català.També ho és Sor Lucía Caram, la monja de Manresa impulsora de tants projectes benèfics; el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i Mercè Conesa, presidenta del Port. Hi ha representants de molts sectors diferents que apostaran per posar el debat de Barcelona sobre la taula i buscar millores per atraure inversió en ciència, cultura i educació i perquè l’inevitable boom turístic sigui sostenible, el comerç continuï compactant la ciutat i la contaminació pugui ser controlada i assumible.

LES FRASES

Mantindrem la neutralitat davant de qualsevol tendència o ideologia política
Gerard Esteva
president de la uFEC i de barcelona futur
Des de la patronal proposem un nou pacte social. Els sous han de pujar
Josep Sánchez Llibre
president de foment del treball i directiu de barcelona futur
Si no fos per la iniciativa privada la recerca a Catalunya no seria tan excepcional
Bonaventura Clotet
Fundació Lluita contra la Sida i directiu de Barcelona futur
A la nostra ciutat hi ha moltes criatures que no tenen accés a la cultura i ho hem de canviar
Isona Passola
Acadèmia del Cinema Català i directiva de Barcelona futur


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia