Societat

L’Oncotrail aplega 2.200 corredors a Palafrugell

La cursa solidària amb els malalts de càncer aconsegueix recaptar 321.277 euros i ja n’acumula quasi un milió en set anys

Són recursos que es destinen íntegrament als malalts de càncer

La Oncotrail, amb sortida i arribada a Palafrugell, va aplegar, ahir, 2.200 corredors i més de 500 voluntaris que van voler mostrar la seva solidaritat amb els malalts de càncer. La cursa solidària, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell, va aconseguir recaptar un total de 321.277 euros, que se sumen al prop d’un milió recollits des del naixement de la iniciativa, l’any 2013. La plataforma de donacions continua, però, oberta encara algunes setmanes, per què es preveu que la xifra final sigui encara més alta. Els diners recollits es destinaran íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies.

Quant a la cursa, un total de 270 equips van sortir a les nou del matí des de la plaça de Can Mario de Palafrugell, amb l’objectiu de superar el repte de recórrer per relleus un total de 100 quilòmetres per camins de ronda de la Costa Brava i les Gavarres. Al llarg del recorregut, els participants han de passar pels punts de control i avituallament de la platja de Castell, Llafranc, Puig son Rich (Begur), la platja del Racó (Begur), el pavelló municipal de Pals, Cau dels Pins (Forallac), Fitor, Poliesportiu de Calonge i Vall-llobrega, fins arribar a Palafrugell.

Les primeres hores de la cursa es van desenvolupar sense incidències importants i en poc més de nou hores van començar a arribar a la meta els primers equips: el Grup Jovi, seguit per Oncorun Porqueres i Tocat(s) de l’Ala, respectivament. Els equips van anar arribant durant la nit d’ahir i la matinada d’avui i els últims s’esperen al llarg d’aquest matí.

Cadascun dels equips participants ha fet un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. Per aconseguir aquesta quantitat, han buscat patrocinadors i han organitzat tota mena d’activitats benèfiques els mesos i setmanes previs.

LA XIFRA

7
edicions
de l’Oncotrail s’han celebrat fins ara, amb una recaptació acumulada de quasi un milió d’euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer