Societat

Reus balla al ritme dels rosats

La Colla Vella rubrica una tripleta de gamma extra amb un estratosfèric 2 de 8 net, Vilafranca recorre a casta per fer la torre de 9, i Mataró, Jove de Tarragona i Xiquets firmen castells de 9

Reus, ahir dissabte, diada del Mercadal. Silenci, parla la Colla Vella i anuncia 2 de 8 net. Què se’n pot dir? Personalment, l’arrancada em va sonar al Bohemian Rhapsody de Queen, una melodia deliciosa però que, de sobte, amb l’entrada dels dosos va ser escombrada pel The Trooper dels Iron Maiden, que, sense misericòrdia, va obligar el tronc imbatible a treure el bo i millor. Finta, equilibri i potència per acabar controlant el desenllaç tot cantant, al so del Sultans of Swing dels Dire Straits, “un pis més, un pis més!”...

Sense treva, la Vella va mobilitzar totes les companyies per conquerir la supercatedral. El 5 de 9 es va abordar amb la força del bloc i la ment per suportar el desgast d’un castell de resistència. Fantàstic però, i les manilles? També van aparèixer, per cobrir l’atac a un 2 de 9 vençut amb una autoritat inapel·lable. Tripleta de gamma extra, pilar de 6 i un recital més per glosar. Extraordinari.

Casta verda

Els Castellers de Vilafranca van entrar al Mercadal amb el 3 de 9 amb l’agulla com a arma més valuosa, un castell que només ells han fet enguany, però que a Tarragona ja els havia caigut i ahir els va tornar a rebutjar sense escrúpols.

Amb canvis obligats al tronc, el castell va pujar nerviós i amb tot el pes dalt es va trencar. La caiguda va ser lletjota i els verds, que havien començat amb el 3 de 9, van reconduir l’actuació amb un 4 de 9 molt seriós per, en tercera ronda, donar una lliçó de casta enorme i descarregar una torre de 9 que van ressuscitar literalment (manilles i folre s’enfonsaven i van tornar). Pilar de 7 de postres. Orgull verd? És això.

Els Capgrossos de Mataró van confirmar l’excel·lent moment amb què afronten la fase final del curs, tot fent un pas endavant en la seva progressió amb l’estrena del 4 de 9, de notable definició, que va arribar després d’haver obert amb el 5 de 8 i haver continuat amb el 3 de 9. Rúbrica amb el pilar de 7. Molt bé, Capgrossos.

Bones sensacions

La Jove Xiquets de Tarragona, que venia de rebre per Santa Tecla, va recuperar ahir bones sensacions. Amb alineacions molt retocades, la Jove va superar sense problemes excessius el 3 de 9 i el 4 de 9 i ho va arrodonir amb el 5 de 8 i el pilar de 7. Meritori.

Els Xiquets de Reus, per la seva banda, van començar immillorablement descarregant el 3 de 9 i, eufòrics, van encarar el gran repte del 4 de 9, un castell que mai han aconseguit completar. Ben carregat, va ser una llàstima que la lluita dels reusencs fins al límit no obtingués el premi. Es van haver de conformar amb el tercer “quatre” carregat del seu historial. No és poca cosa.

La diada es va iniciar a les cinc de la tarda i vam acabar ja de nit. Quatre hores. Massa.

DIADA DEL MERCADAL REUS, PLAÇA DEL MERCADAL

Vella dels Xiquets de Valls: 2/8net, 5/9f, 2/9fm, P/6 Castellers de Vilafranca: 3/9f, i3/9fa, 4/9f, 2/9fm, P/7f Jove de Tarragona: 3/9f, 4/9f, 5/8, P/7f Capgrossos de Mataró: 5/8, 3/9f, 4/9f, P/7f Xiquets de Reus: 3/9f, 4/9f(c), 2/8f, 2P/5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona