Societat

El Saló Nàutic, més ecològic i sostenible

Obre la 58a edició del Saló Nàutic als molls d’Espanya i de la Fusta de Barcelona

Els amants dels esports nàutics tenen temps fins diumenge per acostar-se als molls d’Espanya i de la Fusta del port de Barcelona per veure les últimes novetats en nàutica. La 58a edició del Saló Nàutic de Barcelona va obrir ahir les portes amb més de 700 embarcacions exposades i la participació de 290 expositors. S’espera que la xifra de visitants superi els 55.000.

Vaixells híbrids, llanxes que funcionen amb energia solar, boies que filtren microplàstics i productes fets amb plàstic reciclat són algunes de les novetats d’aquest saló, que vol centrar aquesta edició en la sostenibilitat, amb l’objectiu de conscienciar els amants dels esports nàutics i la navegació sobre el respecte al medi ambient, en especial l’entorn marí. És en aquest context que es presentaran propostes sostenibles i s’organitzaran jornades de debat sobre l’impacte de l’activitat nàutica i les alternatives per minimitzar l’abocament de residus als mars i els oceans. Entre les novetats es presenten tres embarcacions 100% elèctriques: una llanxa de vuit metres d’eslora coneguda com a “la Tesla del mar”, una embarcació semirígida amb una autonomia de 13 hores de navegació i la primera moto d’aigua elèctrica del món. També es pot veure un catamarà propulsat a vela amb dos motors elèctrics alimentats per plaques solars, equipat amb un sistema abatible per recollir els objectes sòlids que troba en el seu recorregut fins a mig metre de profunditat.

El govern ultima la nova llei de ports

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, van anunciar ahir en el decurs de la inauguració de la 58a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona que el govern espera tenir enllestida la nova llei de ports d’aquí a un any i que la normativa donarà una importància central als “aspectes mediambientals”. La Generalitat, que està a punt de convocar la ponència de la llei, es vol assegurar que les empreses que aconsegueixin concessions per operar al port ho facin “en termes moderns”. Segons Calvet, l’activitat nàutica no s’ha de limitar però sí “descarbonitzar” en temps d’emergència climàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp