Societat

Ferrer Bobet 2016, Vinari d’or al millor vi de l’any 2019

El Molí de Rué guanya el Vinari a la tradició vitivinícola de Catalunya 2019 per la recuperació del vimblanc

Ferrer Bobet 2016, un cupatge de carinyena, garnatxa, sirà i cabernet sauvignon (DOQ Priorat) s’ha emportat el premi Vinari d’or al millor vi de l’any 2019, a més de l’or en la categoria de negres amb criança de fins a dotze mesos i el Vinari d’or especial de la DOQ Priorat. El celler va recollir els guardons ahir a la nit en la gala dels premis Vinari, que, un any més, es va celebrar a l’Auditori de Vilafranca del Penedès i va ser retransmès pel canal 33. El premi Vinari al millor escumós va ser per al celler Bertha de Subirats, amb el seu Cava Bertha Cardús 2015, elaborat amb les varietats macabeu, xarel·lo i parellada amb 30 mesos de criança. Precisament, la DO Cava va recollir quatre premis Vinari més, per als cellers Giró Ribot, Vallformosa, Vives Ambròs i Caves Guilera.

La DO Penedès també va ser una de les protagonistes de la nit, amb el reconeixement als millors blancs de criança amb La Romana 2017 de Can Bas Domini Vinícola, el millor rosat a Gramona Mart 2018, i els millors negres joves i de guarda per al Black 2018 de Montrubí, i La Milana 2014 d’Albet i Noya, respectivament.

Torna el Sol i Serena

El premi Vinari a la tradició vitivinícola de Catalunya va ser per al Molí de Rué, un celler i molí d’oli amb més de 100 anys, situat a Vinebre, on han recuperat l’antiga tradició del vimblanc, un vi dolç de la DO Tarragona. El Sol i Serena, elaborat 100% amb raïm de la varietat macabeu.

Els premis Vinari, organitzats per la publicació digital Vadevi, van néixer el 2013 amb la voluntat d’orientar el consumidor i promoure el vi català.

LA XIFRA

948
referències de les 12 DO
de tot Catalunya han participat en la setena edició dels premis Vinari.
12
categories
amb un Vinari d’or, tres Vinaris de plata i cinc Vinaris de bronze, i 80 professionals al jurat.

Toni Falgueras, premi a la passió

Toni Falgueras és la quarta generació del Celler de Gelida, un dels establiments més emblemàtics del barri de Sants de Barcelona. De vendre vi a doll ha passat a oferir milers de referències de vins i licors d’arreu del món i s’ha convertit en un referent com a divulgador i prescriptor. Confrare d’honor, fundador de l’Associació Catalana de Sommeliers i dels Mestres Cellerers de Catalunya, entitat que cada any organitza i dona la benvinguda al vi novell, ha lligat tota la seva vida al món del vi. Aquest any, els Vinari li han fet un sentit homenatge a una trajectòria professional, que no s’entén lluny del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia