Societat

Milers de persones omplen la plaça de Sant Jaume i Via Laietana de Barcelona

Resposta multitudinària a tot Catalunya amb milers de persones omplint places i carrers contra la sentència

Milers de persones a moltes poblacions de Catalunya han donat resposta aquesta nit a les concentracions que l’ANC i els CDR havien convocat per aquest dilluns a les 20 h per protestar contra la sentència de l’1-O a tot el país. Aquestes concentracions són la continuació a les protestes que han tallat carreteres i els serveis de rodalies catalanes durant tot el dia.

L’aeroport de Barcelona també s’ha vist afectat amb milers de persones congregades que s’han desplaçat caminant per l’autovia de Castelldefels. En diversos moments s’han produït càrregues dels Mossos d’Esquadra per desallotjar la gent concentrada a la terminal T-1. Cap a dos quarts de deu del vespre, els Mossos havien iniciat una càrrega contra els manifestants al pàrquing de la T-1 fent us de material antidisturbis i se sentien explosions dels fusells amb els que es disparen les bales de foam. Segons ha confirmat Aena, 108 vols dels 1066 vols previstos per aquest dilluns a Barcelona s’han hagut de suspendre.

A Barcelona la gent omple a la plaça de Sant Jaume, però també hi ha moltíssima gent a la confluència de la plaça de Catalunya amb el passeig de Gràcia que es desplaça cap a la Via Laietana.

La concentració de Girona ha reunit unes 25.000 persones. A Tarragona al voltant de vuit mil persones s’han concentrat després de les crides a la mobilització. La plaça major de Vic també està plena de gent.

A Tortosa milers de persones desplaçades des de diferents pobles recorren el centre de la ciutat.

Manresa, Sabadell o Terrassa també tenen manifestacions multitudinàries. Les concentracions de Lleida o el Masnou han estat acompanyades de diversos tractors.

També a Londres s’ha fet una concentració amb centenars de persones concentrades davant de l’ambaixada espanyola a la capital britànica que ha obligat a tallar el carrer on es troba la seu diplomàtica espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia