Educació

Tancament generalitzat d’escoles, instituts i la UdG

El 75% dels docents gironins van secundar la vaga, segons la Ustec

A la UdG es va declarar el dia no lectiu

La vaga va tenir una forta incidència en l’àmbit educatiu a les comarques gironines. Segons el sindicat Ustec, el 77% dels mestres i el 70% dels professors van afegir-se a l’aturada. Segons va indicar Xavier Díez, representant de la Ustec, alguns docents que ahir van anar a treballar es van trobar les aules buides, “de manera que la incidència és pràcticament total”. Algunes línies de transport escolar es van veure afectades per la convocatòria. Per exemple, a l’Alt Empordà només van fer-lo servir 126 de 2.213 alumnes. Després de la concentració d’ahir al matí davant de la delegació del govern a la Generalitat, a la qual van assistir nombrosos estudiants, Díez va reconèixer que “el sector educatiu se sent especialment interpel·lat per aquesta deriva dictatorial en què ha incorregut Espanya”. “L’escola està amarada de valors fonamentals, basats en la defensa dels drets humans i del pensament crític. I en les circumstàncies actuals molts docents no es podrien tornar a mirar al mirall si no fessin alguna cosa, no només per ells mateixos sinó també pels seus alumnes”, va declarar Díez. Segons dades del Departament de Treball sobre seguiment a l’àmbit de tot Catalunya i no per demarcacions, l’adhesió de l’escola pública va ser del 43%, i la del concertat, del 35%. I el més important va ser el de les Universitats, amb un seguiment del 90%. En aquest sentit, cal destacar que la UdG va acordar dijous, en un consell de govern extraordinari, declarar el dia d’ahir com a dia laboral no lectiu (sense docència). El seguiment per part dels treballadors de la UdG va ser massiu.

Àmbit sanitari

Salut va quantificar en 34% l’adhesió per part dels treballadors a la regió sanitària de Girona. Als Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, el seguiment va arribar al 40%. La vaga es va deixar sentir especialment al CAP de Torroella de Montgrí, poble natal de l’exconsellera Dolors Bassa. A Olot, tant a l’hospital com als CAP, es van complir els serveis mínims decretats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós