Salut

Obres al centre Güell per la manca d’espais al Trueta

La gerència territorial de l’ICS ha invertit més de 800.000 euros des del 2014 per modernitzar els espais i maximitzar l’ús dels espais

Les consultes externes de l’hospital de Girona, insuficients

En els darrers sis anys, la gerència territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona ha invertit 828.098 euros en l’execució d’obres al centre de salut Güell de Girona. Aquests treballs de millora –una part dels quals es duen a terme en aquests moments– responen a la necessitat d’adequar i modernitzar els espais i també de maximitzar l’ús de la seva superfície per tal d’adaptar-los a les noves utilitzats, com va passar arran de l’ampliació de l’atenció de les urgències d’atenció primària a 24 hores del dia i la reconversió del centre en un CUAP. I és que, segons argumenta l’ICS, “la insuficiència de les actuals consultes externes de l’edifici ambulatori del Trueta obliga a buscar solucions en altres dispositius assistencials per tal de continuar donant resposta a les necessitats” del Trueta. En aquest sentit, cal recordar els darrers serveis que s’han posat en marxa al Güell, com ara la unitat de sol pelvià i nou gabinet ambulatori d’histeroscòpies per tractar afeccions uterines en dones.

La posada en marxa de l’edifici ambulatori annex al Trueta, el gener del 2012, tenia com a objectiu concentrar en un sol espai totes les consultes externes, cosa que no s’ha pogut aconseguir.

Així al centre Güell hi ha diverses especialitats del Trueta, a més del servei de rehabilitació, el programa d’atenció domiciliària i equips de suport (Pades), el servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva (Assir), la radiologia i, des del desembre del 2017, el CUAP.

A la planta zero, l’any 2014 es van fer obres per valor de 227.557,35 euros per adaptar l’espai a l’atenció continuada de les urgències de primària.

Al primer pis, en aquests moments es fan obres a l’ala dreta amb l’objectiu de rehabilitar sis consultes i un gabinet de cirurgia ambulatòria, que serà utilitzat pels serveis d’otorinolaringologia, oftalmologia i ginecologia. Els treballs tenen un cost de 254.242,66 euros. Al segon pis no s’hi ha fet cap actuació darrerament i al tercer, on hi ha otorinolaringologia i el servei d’atenció a les al·lèrgies, s’han fet quatre consultes noves. Aquesta obra va representar una despesa de 64.655,01 euros. En aquesta planta també hi ha un espai de treball destinat a Pades. El condicionament d’aquesta àrea es va fer l’any passat i va permetre de disposar d’una sala amb ordinadors amb capacitat per a deu professionals.

I al quart pis hi ha l’Assir, que es va renovar completament el 2017. Aquest espai es va adequar per a 12 consultes i una sala de reunions. S’hi van invertir 208.674,58 euros. A més, es fan obres de climatització i canvi de canonades d’aigua freda i calenta de tot l’edifici, amb una inversió de 72.968,40 euros.

LA XIFRA

254.000
euros
s’han destinat a habilitar sis consultes i a un gabinet de cirurgia ambulatòria. Les obres s’estan executant.

LA DATA

09.01.12
Obertura
de l’edifici ambulatori annex al Trueta que havia d’aglutinar totes les consultes externes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona