Educació

Els universitaris exigeixen als rectors que suspenguin les avaluacions parcials

Diverses assemblees reclamen als rectors mesures que permetin a l’alumnat mobilitzar-se

Acaba el bloqueig a Girona i es talla la Gran Via a Barcelona

Els estudiants de les universitats continuen mobilitzant-se en contra de la sentència i de la repressió i no en tenen prou amb el manifest de rebuig que diversos claustres han aprovat –i que d’altres preveuen debatre els pròxims dies–. Les assemblees d’estudiants de les universitats reclamen que els rectorats assumeixin que no es viu “una situació de normalitat” i que actuïn en conseqüència. Per exemple, permetent les mobilitzacions de l’alumnat tot eliminant les avaluacions parcials i fent únicament proves finals.

Ahir es van bloquejar els accessos a diversos campus i va haver-hi diverses accions de protesta. A la Universitat Autònoma de Barcelona el dia va començar amb accessos barrats a les facultats de Filosofia i Lletres, Ciències Polítiques i Sociologia i Economia i Empresa. Les classes, però, es van poder desenvolupar amb normalitat, al contrari del que va passar a la Facultat de Geografia, Història i Filosofia de la Universitat de Barcelona (UB). Un grup d’uns 60 estudiants hi va passar la nit i ahir al matí el deganat va informar que “la presència de piquets en solidaritat amb els companys ferits i detinguts” impedia l’activitat acadèmica, un avís que fa extensiu a la jornada d’avui. Els estudiants assenyalen: “Estem en un període de mobilitzacions massives i revoltes en les quals trobem innegociable participar”, i exigeixen la suspensió de l’activitat acadèmica mentre durin les mobilitzacions “per respondre al moment excepcional i en solidaritat amb totes aquelles persones afectades per la violència policial i la repressió de l’Estat”. L’equip de govern de la UB es va comprometre ahir a reunir-se amb els estudiants.

Accés obert a Girona

Els estudiants de la Universitat de Girona van poder finalment accedir a totes les facultats i a l’Escola Politècnica Superior, un cop el rector, Quim Salvi, es va comprometre a convocar un claustre extraordinari per debatre com es duran a terme les avaluacions aquest trimestre. Els estudiants van retirar les fustes i els objectes que impedien per segon dia el pas als edificis. Segons un comunicat fet públic ahir, el claustre, que tindrà lloc divendres, debatrà –a més d’un manifest de rebuig a les condemnes als presos polítics– la proposta dels estudiants sobre com dur a terme les avaluacions durant les mobilitzacions.

Al llarg del divendres es mantindrà la petició al professorat que no hi hagi activitat d’avaluació ni d’assistència obligatòria. La portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a la UdG, Alba Artés, va destacar la necessitat que el rectorat dugui a terme mesures excepcionals per precisament permetre la mobilització de l’alumnat contra la sentència de l’1-O. Una de les propostes és una avaluació única; és a dir, una prova final del semestre, en comptes dels controls parcials que tenen actualment i treballs.

Suport de la UB a un alumne ferit

Rosa M. Bravo

Tant l’equip de govern de la UB com l’assemblea de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica han mostrat el seu suport a l’estudiant d’aquesta facultat que ha perdut la visió d’un ull a conseqüència de l’impacte d’un projectil llançat per la policia.

Un grup d’uns 200 estudiants es va concentrar ahir a la porta de l’edifici històric després d’haver llegit un manifest en què s’afirmava que la universitat, tot i reclamar la llibertat dels presos, “no actua coherentment amb cap acció concreta”. Van reclamar la suspensió indefinida de les classes per defensar el dret a la protesta i posar fi “a una falsa normalitat imposada” i ajornar els exàmens parcials, a tocar.

Després de la concentració van tallar la Gran Via a la cruïlla amb el carrer Balmes durant dues hores. Van tenir el suport d’estudiants de l’Institut del Teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia