Societat

El riu Ter baixa molt ple al seu pas per Roda de Ter

Protecció Civil recomana extremar la precaució i alerta que es poden donar desbordaments puntuals

El Ter s’endú una part de la passera de Manlleu

El Ter al seu pas pel municipi osonenc de Roda de Ter ha crescut significativament respecte al seu nivell habitual. Sense arribar a desbordar-se, principalment al tram urbà, aquest dimecres al matí es va veient com als afores l’aigua guanya terreny a la llera. Des de Protecció Civil, s’informa que des de la capçalera del Ter fins al pantà de Sau, el riu baixa “extremadament alt” i poden haver-hi desbordaments puntuals. Es recomana extremar la precaució.

La passera

El riu Ter ha engolit una part de la passera de Manlleu que connecta l’Embarcador amb la Devesa. La infraestructura, que es va estrenar el mes de juny d’aquest any, no ha suportat la força del riu, que baixa especialment ple després de la llevantada d’aquest dimecres. La passera va tenir un cost de 180.000 euros, tenia una llargada d’uns 70 metres i una amplada de 3,5, i es va construir amb la previsió que fos inundable. Segons han explicat des de l’Ajuntament, fins que no baixi el cabal del riu, no es podrà determinar per quin motiu una part de la infraestructura ha aguantat la riuada mentre que l’altra, en canvi, no ho ha fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia