Societat

Unes 200 persones participen aquest dissabte en la recerca dels desapareguts a la Conca de Barberà

El dispositiu pentina la llera del Francolí del lloc d’origen del desbordament fins a la desembocadura

Hi treballen efectius de Bombers, voluntaris de Protecció Civil i la Creu Roja i veïns

El quart dia de recerca d les quatre persones desaparegudes a la Conca de Barberà pels aiguats de dimarts ha començat aquest dissabte amb més efectius, fins a les 200 persones entre efectius dels cossos d’emergència, voluntaris i veïns, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

El dispositiu situa avui el radi d’inspecció des de l’origen del desbordament fins a la desembocadura del Gaia i s’articula en dos sectors: la zona de l’Espluga de Francolí a Valls i de Valls a Constantí. Les tasques es concentren en les grans acumulacions de runa de les zones ja pentinades i en altres trams del riu més oberts que es poden fer a peu.

Aquest dissabte treballen en el dispositiu 39 voluntaris d’una desena d’agrupacions, a banda dels del municipi de Montblanc.

El cap de guàrdia de Bombers, Guillem Guinjoan, ha explicat a l’ACN que de Valls fins a la zona sud el cos treballa de manera coordinada amb voluntaris de Protecció Civil i la Creu Roja i a la zona de la desembocadura –on s’ha localitzat el primer cos- hi ha també unitats de GRAE aquàtiques.

En el mapa hi ha marcades zones d’acumulació de matèria, on no hi poden entrar directament sinó que són espais per a les unitats canines o la maquinària pesada. Segons Guinjoan, són “punts probables” però amb l’evidència que va aparèixer un cos al port el ventall és “més ampli”.

El tercer dia de recerca a la llera del Francolí es van tancar sense que s’hagués localitzat cap de les quatre persones que continuen desaparegudes.

Amb tot, segons informaven els Bombers, es va localitzar roba de la mare i el fill desapareguts a Vilaverd. Les unitats canina i subaquàtica dels Mossos van descartar, però, que els seus cossos estiguessin en aquest punt.

Segons Guinjoan, aquests indicis són “relatius” perquè el fort moviment del riu podia generar “molta dispersió de material”. “Ho tenim en compte però treballem amb un ventall de possibilitats”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia