Societat

Bassa (ERC): “La independència és inevitable i no hi ha retorn”

La candidata al Congrés per Girona subratlla que el 10-N “sentenciarem l’Estat”

Rufián lamenta que el PSOE, cada cop que se sent fort i pot escollir, tria la pitjor opció

“Urnes, vots i carrers plens!” Són les peticions i els desitjos que la cap de llista d’ERC al Congrés per les comarques gironines, Montse Bassa, va dir ahir que li havia demanat la seva germana, l’exconsellera Dolors Bassa, condemnada injustament pel Suprem a 12 anys de presó. La candidata republicana així ho va revelar en l’acte central de campanya a la demarcació, que el partit va fer a l’Auditori de Girona. Hi va afegir que el millor dia per reivindicar els presos polítics catalans, i que el seu sacrifici no quedi en va, és en la jornada electoral del 10 de novembre, quan va advocar per “tenyir les urnes de groc republicà”. En aquest sentit, va subratllar que “el 10-N va de respondre a la sentència, de demostrar que no ens rendim i de tornar més fortes per posar damunt la taula la llibertat, l’amnistia i el referèndum d’autodeterminació”. “Des de l’1-O no hi ha fase de retorn. La independència és inevitable i l’independentisme és irreversible. El 10 de novembre sentenciarem l’Estat!”, va manifestar convençuda.

Durant el seu parlament també va relatar que diumenge va ser a la Garrotxa, on un home que treballa de pagès li va explicar que va a totes les manifestacions i que, si acudeixen a casa seva, li trobaran qualsevol producte que la justícia espanyola pot considerar com a prova per acusar-lo de terrorisme, “quan som i serem gent pacífica”. “Us ho dic des del cor, no sé com els socialistes catalans poden dormir tranquils. Hem de dir prou a la injustícia, perquè vam viure un judici farsa! Prou banalitzar la violència i criminalitzar els joves. I prou confiança, ja que on és la separació de poders? On és la UE i els seus valors democràtics? On són els sindicats majoritaris? On són els comuns?, es va qüestionar Montse Bassa.

“Per tots nosaltres!”

Ahir es va aprofitar per homenatjar els alcaldes gironins d’Esquerra represaliats per la justícia espanyola per haver defensat la democràcia i la llibertat d’expressió. Enmig d’aplaudiments, van pujar a l’escenari el batlle de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió; Narcís Fajula, de Sarrià de Ter; Joan Martí, de Santa Coloma de Farners; Josep Piferrer, de Palafrugell; Lluís Sais, de la Bisbal d’Empordà; Lluís Puig, de Palamós, i Salvi Güell, de Castelló d’Empúries. “Per la Dolors, per ells, per tots nosaltres. Visca la terra!”, va exclamar Bassa.

L’acte va omplir l’Auditori i, fins i tot, hi va haver gent que el va haver de seguir des de fora de la sala. Hi van assistir candidats i candidates d’ERC al Congrés i al Senat, entre els quals hi havia el cap de llista a la cambra baixa per Barcelona, Gabriel Rufián, que va lamentar que se’ns hagi “espiat, difamat, pegat, jutjat i empresonat”: “El PSOE, cada vegada que se sent fort i pot escollir, tria la pitjor opció. I ara tenim dues notícies. La dolenta és que Sánchez no té principis. I, la bona, que si és derrotat a Catalunya, haurà d’asseure’s en una taula de diàleg i de negociació. Perquè tothom sap que dos milions d’independentistes no desapareixeran”.

El president del Parlament, Roger Torrent, va qualificar la sentència del Suprem de “miserable i venjativa” i va recalcar que es conjuraran i que no pararan fins a poder fer “l’abraçada de la llibertat definitiva a la Dolors i a la Carme”. Mentre se celebrava l’acte, uns 150 manifestants –que abans havien participat en la crema d’imatges del rei– es van concentrar a les portes de l’Auditori. Ho van fer en senyal de protesta i cridant proclames com ara “ERC i PDeCAT, la paciència s’ha acabat” o “Ja n’hi ha prou de pactar, República ara.”

LES FRASES

Som i serem gent pacífica. No sé com els socialistes catalans dormen tranquils
Montse Bassa
Candidata d’erc al congrés per la circumscripció de girona
Si Sánchez és derrotat a Catalunya, haurà d’asseure’s en una taula de diàleg
Gabriel Rufián
Cap de llista d’erc al congrés per barcelona
No pararem fins a poder fer l’abraçada de la llibertat definitiva a la Dolors i a la Carme
Roger Torrent
president del parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona