Salut

La derivació de pacients ripollesos a Olot no té en compte el transport públic

El president del Consell Comarcal afirma que anar fins a l’hospital de Vic és més barat en diners i temps

El del Ripollès no té especialistes quirúrgics

Les autoritats ripolleses han posat el crit al cel pel greuge que representa per als ciutadans de la comarca haver de traslladar-se a l’hospital d’Olot per a les operacions d’especialitats amb ingrés, una mesura que aviat s’activarà. Més enllà del fet que històricament l’hospital de referència superior al comarcal de Campdevànol ha estat el general de Vic, remarquen que aquest canvi els penalitza quant al desplaçament amb transport públic, perquè entre Ripoll i Vic hi ha 27 connexions diàries entre el tren i l’autobús i, per contra, només n’hi ha vuit entre Ripoll i Olot. A més, s’incrementa el temps i el cost del desplaçament. Cal tenir en compte, que el gros de la població ripollesa es concentra sobretot a Ripoll i al seu entorn, i puntualment a Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser.

El president del Consell Comarcal, Joaquim Colomer, ha afirmat que canviar l’hospital de Vic pel d’Olot aboca els ripollesos a una situació desfavorable, tant pels malalts com per als seus familiars. A part de la diferència de freqüències, Colomer ha evidenciat la manca de coordinació d’horaris, com les quatre hores sense un servei a partir de les vuit del matí i el del migdia que fa l’itinerari per Vallfogona, més llarg que el dels túnels del Capsacosta. La situació, segons ell, s’agreuja per la distància que hi ha entre l’hospital d’Olot i l’estació de busos.

El president del Consell del Ripollès ha afirmat que entén que el trasllat a Olot és una solució a la manca d’especialistes que pateix el centre de la comarca i que això comportarà la millora per als pacients. De la mateixa manera, recorda que l’hospital ripollès té un TAC d’última generació que està infrautilitzat i ha proposat que per la mateixa regla de tres s’hi desplacin pacients d’altres hospitals veïns on hi ha llista d’espera.

LES XIFRES

50
minuts
és el temps en bus entre Ripoll i Olot, 60 per a Vallfogona i entre 30 i 35 amb Vic en tren i bus.
4,05
euros
és el cost del bitllet simple del bus Ripoll-Vic, 4,10 el del tren i entre 5,05 i 5,75 de Ripoll amb Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia