Societat

El govern de Girona destaca el descens de delictes per Fires

Ressalta “la molt bona resposta de la gent”, que ha emplenat altres espais musicals davant l’absència de barraques

Estudia sumar l’any que ve el parc del Migdia als “escenaris clau” de la Copa, Sant Feliu i l’envelat

El govern de Girona va fer ahir balanç de les Fires de Sant Narcís 2019, marcades per la suspensió de les barraques i els concerts a la Copa, destacant sobretot dos fet: el descens del nombre de denúncies per fets delictius i la bona afluència de públic a la majoria d’activitats. El regidor responsable de les Fires, Carles Ribas, va subratllar que el balanç “té un component de tristor important” perquè han estat unes “fires partides” per la supressió de les activitats a la Copa, però que més enllà que no hi hagi hagut “plenitud”, el balanç de la resta és “satisfactori”. Sobre si es penedeixen d’haver suprimit les barraques veient que l’escenari ara és de més calma, és taxatiu: “Mai no em penediré d’una decisió presa per a la seguretat i el benestar dels ciutadans.”

Menys delictes

El govern gironí destaca la reducció del nombre de delictes denunciats a la ciutat durant els dies de Fires, tant per part de la policia municipal com dels Mossos, ja que hi ha hagut 255 fets delictius, una xifra que suposa un descens del 34% respecte del 2018, quan n’hi van haver 389. Han baixat pràcticament tots els conceptes –com ara furts (de 177 a 72), danys (de 52 a 28), estafes (de 37 a 13), robatoris amb violència (de 33 a 23), etc.– però hi ha dues excepcions destacades: els robatoris amb força a l’interior de vehicles, que s’han més que duplicat (passant de 27 a 63), i els delictes contra la seguretat viària per consum d’alcohol (que han passat de 7 a 13).

Pel que fa a denúncies contra la llei de seguretat ciutadana, es destaca el descens en la tinença i consum de droga: les denúncies han passat de 199 l’any passat a només 98 aquest any. També ha baixat el nombre de denúncies per infracció de les ordenances municipals, que han passat de 57 a 47. Aquestes denúncies inclouen el consum d’alcohol, la realització d’activitats sense autorització, la infracció de les ordenances d’animals i de sorolls, embrutar l’espai públic i la venda ambulant, entre d’altres.

Bona afluència

Ribas ressalta la “molt bona afluència de la gent a les activitats” i, en concret, sobre la programació musical assenyala que “tant Sant Feliu com el parc del Migdia s’han emplenat de gom a gom, igual que altres activitats musical que han muntat algunes entitat en paral·lel per l’absència de barraques”. Ribas considera que “davant la mancança de barraques, la gent ha buscat alternatives”. En concret, segons xifres municipals, més de 6.000 persones van assistir als concerts programats a la plaça de Sant Feliu, que han acollit músics com Joan Garriga, Pau Vallvé, Cala Vento i Koko Jean and The Tonics, i més de 4.000 persones van participar en els concerts infantils programat al parc del Migdia amb Reggae per Xics, Ramonets i Xiula.

Interrogat sobre aquest espai, que es va habilitar com alternativa a la Copa, Ribas destaca que ha funcionat molt bé i que estan estudiant poder-lo incorporar l’any que ve com un espai de tarda per a activitats noves, sense tocar l’activitat habitual dels “tres escenaris clau de Fires, que són la Copa, Sant Feliu i l’envelat, i que estan assegurats per l’any que ve perquè en són l’essència”. En aquest sentit, Ribas va insistir a desmentir els rumors d’una possible supressió permanent de l’escenari de la Copa.

LA XIFRA

255
fets delictius
s’han denunciat a Girona durant els dies de Fires. Són un 34% menys que el 2018 (389).

LA FRASE

Han estat unes Fires partides sense barraques, però el balanç de la resta és satisfactori
Carles Ribas
regidor responsable de les fires

LA DATA

25.10.19
És el dia
que van començar les Fires 2019, que van durar deu dies, fins diumenge passat, 3 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona