Societat

Vuit noves sales d’operacions a Sant Joan de Déu

S’obre un nou bloc quirúrgic de 2.200 m²

En un espai hi haurà una ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid

L’hospital de Sant Joan de Déu posarà en marxa a partir de la setmana vinent un nou bloc quirúrgic, un espai de 2.200 metres quadrats que constarà de vuit sales d’operacions amb alta tecnologia integrada. Seran les primeres que integrin en un mateix espai una ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid que permetrà als professionals obtenir imatges en temps real i, per tant, més precisió.

Nens acompanyats

En una nova aposta per “humanitzar’’ el pas dels infants per les sales d’operacions, aquest centre hospitalari, que ja té la majoria d’espais adaptats als infants i amb una decoració apropiada, ha treballat l’espai perquè els pares puguin acompanyar el pacient fins a la sala de preparació quirúrgica i estar al seu costat fins que l’adormin i també en despertar-se.

En els 2.200 metres quadrats del bloc quirúrgic se situen, doncs, vuit sales d’operacions, una sala de reanimació de deu llits, dels quals quatre són per a pacients crítics i estan concebuts per potenciar l’àrea del cor.

La principal novetat d’aquest bloc, segons va destacar ahir el seu director, Juan José Lázaro, és la integració de tecnologia en tot el procés quirúrgic. Així, en aquestes vuit sales s’hi pot trobar una ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid, a més d’una connexió audiovisual de les més avançades. Pel cap d’infermeria del bloc, Osmeli Navarro, aquesta integració no només permet innovar, sinó que aporta valor perquè “és més precisa’’ i permet una més ràpida recuperació del pacient. El director del centre, Juan López, va dir ahir que no té sentit separar els infants dels seus pares perquè són “el millor ansiolític’’.

Més ràpid i fàcil

Tota aquesta cirurgia innovadora permetrà a l’hospital, segons va dir ahir el doctor Lázaro, donar resposta a la “complexitat’’ que presenten molts dels pacients que arriben al centre i que requereixen d’“ajut tecnològic’’. Així, per exemple, es preveu que es milloraran els temps i els èxits de la cirurgia amb l’ús de tècniques menys invasives. Com a exemple, José Lázaro va explicar ahir l’avantatge de tenir la ressonància magnètica a dins d’una sala d’operacions.

Segons va explicar, normalment en una operació d’un tumor al cap es podia esperar dos o tres dies per fer la primera ressonància i comprovar-ne el resultat, i en canvi ara es podrà fer en la mateixa intervenció, sense trasllats, cosa que permetrà comprovar, sense treure’l de la sala d’operacions, que no queden restes del tumor i, si ni ha, continuar la intervenció.

El nou bloc ha suposat una inversió de 20 milions d’euros, 7 dels quals els ha assumit el CatSalut per a les obres. La resta prové de donacions de fundacions i s’han usat per a, bàsicament, els equipaments.

LA FRASE

La principal novetat és la integració de tecnologia en tot el procés quirúrgic
Juan José Lázaro
director del nou bloc quirúrgic de l’hospital de sant joan de déu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona