Societat

Girona desencalla el camí cap a un pacte de l’habitatge

Madrenas presentarà dimecres la diagnosi sobre la qual es farà el pacte local, que s’havia d’haver fet pública fa mesos

El govern de Girona presentarà finalment la diagnosi sobre l’estat de l’habitatge a la ciutat dimecres que ve i desencallarà així el camí cap al pacte local en aquesta matèria. La data la va anunciar la regidora de Drets Socials i responsable d’Habitatge, Núria Pi, en el ple de dilluns. Segons van precisar ahir fonts municipals, la previsió és que Pi i l’alcaldessa facin el dia 20 una doble presentació: als grups municipals i a la premsa.

La presentació de la diagnosi ha de ser el punt de partida per a la definició del pacte local de l’habitatge 2019-29. La idea és crear després una mesa amb tots els partits i entitats del sector per concretar propostes d’actuació. El document inclou l’anàlisi de l’estructura territorial de l’àrea urbana, el parc d’habitatges existent, el tipus d’ús dels habitatges i el seu règim de tinença (propietat o lloguer), el planejament, les projeccions de població, el mercat de l’habitatge i els recursos i instruments municipals, entre altres elements.

Mesos de retard

L’equip de govern va encarregar l’estudi de diagnosi de la situació de l’habitatge la primavera del 2018 amb la intenció inicial que estigués redactat aquell mateix estiu. De seguida, però, es va veure que era més complex i es va fixar com a nova data el primer trimestre del 2019. A principis d’aquest any, però, tampoc no es va presentar i després l’alcaldessa va adduir que acostant-se les eleccions no era el moment, sinó que era millor fer-ho en començar un mandat per poder després anar desplegant mesures.

Al juliol el ple va aprovar per àmplia majoria una moció de Guanyem que establia un calendari per desenvolupar un pla local de l’habitatge. Un dels punts d’acord era la presentació de la diagnosi al setembre i la primera reunió d’una taula pel dret a l’habitatge a l’octubre. Fa uns dies Guanyem ja va advertir que s’estava incomplint.

De fet, la presentació de la diagnosi ja estava convocada per al 16 d’octubre, però es va suspendre arran de les reaccions a la sentència del procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia