Ciència

El Col·loqui de Tardor, dedicat a Ramon Margalef

La relació amb l’estany de Banyoles que va tenir el considerat pioner de l’ecologia a l’Estat espanyol, Ramon Margalef, i el seu llegat i els estudis del vessant biològic de la zona lacustre banyolina són el tema del 26è Col·loqui de Tardor que, amb motiu del centenari del naixement del científic, tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 d’aquest mes al Museu Darder de Banyoles, organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles (CECB) i la UdG. Hi haurà cinc ponències, una conferència i una taula rodona que tractaran del seu llegat científic, la seva aportació al coneixement de la zona lacustre i la relació que va tenir amb la ciutat. D’altra banda, es presentarà la placa d’homenatge a Margalef en un paratge a la vora de l’estany i s’organitzarà un recorregut guiat amb barca.

Ramon Margalef López (Barcelona, 1919-2004) va ser professor de la UB i el primer que va tenir una càtedra d’ecologia a l’Estat espanyol. El 1949 va publicar Materiales para el estudio de la biología del lago de Bañolas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia